Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλητήριο στη BMW M1 του Paul Walker

Ελλάδα 6:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλητήριο στη BMW M1 του Paul Walker

ΝΕΑ

Πωλητήριο στη BMW M1 του Paul Walker

ΝΕΑ

Είναι μια εξαιρετικά σπάνια BMW M1, μια και μόλις 10 κατασκευάστηκαν με αυτές τις προδιαγραφές αλλά έχει και ειδικό βάρος σαν αυτοκίνητο που αποτέλεσε μέρος της συλλογής του αδικοχαμένου ηθοποιού Paul Walker.

Advertisement
Advertisement

Μια «πολιτική» BMW M1 του 1980, με επεμβάσεις από την γερμανική αντιπροσωπεία AHG, δημοπρατείται από τον οίκο RM Sotheby’s.

Είναι μια από τις δέκα Μ1 που φτιάχτηκαν από την BMW AHG το 1980 και στο «βιογραφικό» της έχει το πέρασμα από τη συλλογή που είχαν οι Paul Walker και Roger Rodas στην Καλιφόρνια. Ο διάσημος ηθοποιός και ο φίλος και συνεργάτης του, έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους σε ένα τροχαίο δυστύχημα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ (στις 30 Νοεμβρίου του 2013).

Advertisement
Advertisement

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, τα αυτοκίνητα της συλλογής άρχισαν να «εκποιούνται» και ένα από αυτά, είναι και η Μ1 που βλέπουμε εδώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο της BMW, αξίζει να σημειώσουμε πως παρήχθη από το 1975 έως το 1980 και δημιουργήθηκε για τη συμμετοχή της στους αγώνες αυτοκινήτων και ιδιαίτερα για το πρωτάθλημα Procar που είχε «υποστηρικτικό» ρόλο σε εκείνο της F1.

Πίσω από τα δύο καθίσματα του αυτοκινήτου, βρίσκεται ο 6κύλινδρος σε σειρά των 3,5 λίτρων με εξαπετάλουδη εισαγωγή και μηχανικό ψεκασμό καυσίμου. Στην έκδοση δρόμου της M1, απέδιδε 281 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 330 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ. τα οποία ο οδηγός μπορούσε να εκμεταλλευτεί με τη συνδρομή του χειροκίνητου κιβωτίου 5 ταχυτήτων της ZF και του μπλοκέ διαφορικού.

Advertisement

Στη συγκεκριμένη έκδοση με την υπογραφή της AHG, το μοντέλο είχε αναβαθμισμένη ανάρτηση και τροχούς BBS 16 ιντσών, ενώ ο κινητήρες απέδιδε 355 ίππους. Αλλαγμένο ήταν ολόκληρο το σώμα της εξάτμισης (από την πολλαπλή μέχρι και πίσω), ενώ και ο συμπλέκτης ήταν ενισχυμένος. Στην καμπίνα, οι επενδύσεις των καθισμάτων ήταν στη συγκεκριμένη έκδοση δερμάτινες.

Το αυτοκίνητο έχει την αρχική, λευκή βαφή του, με συντήρηση και κανένα φρεσκάρισμα– πράγμα που σημαίνει πως τα σημάδια του χρόνου είναι εκεί χωρίς «μακιγιάζ». Από το 1995 έως το 2021 άλλαξε αρκετές φορές χέρια και τώρα είναι σε μια συλλογή στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχοντας μόνο 6.821 χιλιόμετρα στο κοντέρ του. Ο οίκος δημοπρασιών προτείνει μια τιμή από 432.531 έως 528.650 ευρώ για το αυτοκίνητο αυτό με την ιδιαίτερη ιστορία και τα ελάχιστα χιλιόμετρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 21 θρυλικά οχήματα του ηθοποιού Paul Walker δημοπρατούνται
Μάζωξη στο Ράντζο του Valentino Rossi (+video)
Ποια είναι τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην Ευρώπη;

 

Advertisement