Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πολυτελής διακίνηση ναρκωτικών με… Bentley του 1960

Ελλάδα 6:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πολυτελής διακίνηση ναρκωτικών με… Bentley του 1960

ΝΕΑ

Πολυτελής διακίνηση ναρκωτικών με… Bentley του 1960

ΝΕΑ

Τα πάντα είναι θέμα… στυλ. Ακόμα και το λαθρεμπόριο… ναρκωτικών αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η Αυστραλιανή συνοριακή αστυνομία βρήκε μεθαμφεταμίνη και κοκαΐνη μέσα σε μια Bentley S2, που ερχόταν από τον Καναδά.

Με τρόπο εμπνευσμένο από την ταινία «James Bond, Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου», έμπορος ναρκωτικών από τον Καναδά, προσπάθησε να μεταφέρει μεθαμφεταμίνη και κοκαΐνη. Θυμηθείτε πως στην ταινία ο Auric Goldfinger, «έβγαλε» λαθραία από την Αγγλία μεγάλη ποσότητα χρυσού. Το μέταλλο ήταν ενσωματωμένο στο αμάξωμα της Rolls-Royce Phantom III, που οδηγούσε.

Όταν οι Αυστραλιανές Συνοριακές Δυνάμεις εξέτασαν με ακτίνες “Χ” ένα container, που περιείχε μια Bentley S2 του 1960, βρήκαν πολλά περισσότερα από ένα πανέμορφο κλασικό αυτοκίνητο. Μέσα στα διάφορα τμήματά του υπήρχαν κιλά μεθαμφεταμίνης και κοκαΐνης, τα οποία θα παραδίδονταν στο Port Botany, ένα προάστιο του νοτιοανατολικού Σίδνεϊ, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Advertisement
Advertisement

Μετά τον έλεγχο με τις ακτίνες, η αστυνομία άρχισε να ψάχνει περισσότερο και έδωσε το αυτοκίνητο στην Αστυνομική Δύναμη της Νέας Νότιας Ουαλίας. Το αυτοκίνητο αποσυναρμολογήθηκε, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν συνολικά 161 κιλά μεθαμφεταμίνης και 60 κιλά κοκαΐνης. Η αυστραλιανή αστυνομία εκτιμά ότι η αξία των ναρκωτικών φτάνει τα 106 εκατομμύρια ευρώ (155 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας).

Σύμφωνα με άρθρο της National Post, αντί η αστυνομία να κατασχέσει αμέσως την Bentley, την άφησε να συνεχίσει μέχρι τον τελικό της προορισμό (στο Port Botany). Όταν το container έφτασε εκεί συνελήφθησαν δύο άνδρες. Ο ένας κατηγορήθηκε για επτά αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής και εμπορίας ναρκωτικών, διαχείρισης περιουσιακών προϊόντων εγκλήματος, κατοχής μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και της συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και εγκληματικές δραστηριότητες». Ο άλλος αντιμετώπισε έξι παρόμοιες κατηγορίες. Στο σπίτι όπου έγιναν οι συλλήψεις βρέθηκε επιπλέον ποσότητα μεθαμφεταμίνης και περισσότερα από 760.000 ευρώ σε μετρητά (περίπου 1,1 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας) .

Advertisement

Σύμφωνα με την National Post, η Αυστραλία έχει γίνει κόμβος για το εμπόριο ναρκωτικών, με πολλές παράνομες ουσίες να έρχονται τόσο από τον Καναδά όσο και από όλο τον κόσμο, λόγω της υψηλής ζήτησης ναρκωτικών στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Smart… επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών!
Έτσι κρύβουν τα παράνομα όπλα μέσα στα αυτοκίνητα (+video)
Οι πιο επικίνδυνες συνήθειες πίσω από το τιμόνι

Advertisement