Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται replica Patent Car

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται replica Patent Car

ΝΕΑ

Πωλείται replica Patent Car

ΝΕΑ

Η Mercedes έχει βγάλει προς πώληση μια replica που είχε κατασκευάσει για προωθητικές ανάγκες, του πρώτου τρίκυκλου αυτοκινήτου της.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Μπορεί να μην είναι γνήσιο με την έννοια που «ψάχνουν» οι οπαδοί των ιστορικών αυτοκινήτων και της νοσταλγίας, αλλά είναι ότι κοντινότερο στο γνήσιο μπορεί να βρει κανείς. Το Patent-Motorwagen, ήταν το αυτοκίνητο από το οποίο άρχισε επισήμως η ιστορία της Mercedes Benz, στις 29 Ιανουαρίου του 1886. Τότε που κατατέθηκαν οι προδιαγραφές του μοντέλου (εξ ου και το όνομα) για να δοθεί έγκριση τύπου σε αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Patent Car boi 640

Το συγκεκριμένο που προωθείται προς πώληση, είναι πλήρως λειτουργικό. Έχει κατασκευαστεί το 2002 και πρόσφατα το Classic Center της Mercedes το πέρασε από διεξοδικούς ελέγχους και επισκευές όπου κρίθηκε απαραίτητο. Φυσικά και τα χιλιόμετρα που έχει καλύψει είναι ελάχιστα, μια και όλες οι replica που έχουν κατασκευαστεί, προορίζονταν για εκθέσεις και μουσεία. Ο μονοκύλινδρος κινητήρας δίνει στο τρίτροχο μοντέλο μια τελική ταχύτητα της τάξης των 16 χλμ./ώρα, που για τα δεδομένα του 1886, ήταν μάλλον υψηλή. Η τιμή του Patent Car δεν ανακοινώνεται αλλά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν απευθείας με το τμήμα των classics της εταιρείας για τα περαιτέρω.

Patent Car boi 530