Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται και προκαλεί σοκ η πιο αργή Ferrari όλων των εποχών!

Ελλάδα 23:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται και προκαλεί σοκ η πιο αργή Ferrari όλων των εποχών!

ΝΕΑ

Πωλείται και προκαλεί σοκ η πιο αργή Ferrari όλων των εποχών!

ΝΕΑ

Κάτω από το καπό, υπάρχει ένας V12 με 780… σιδηροδέσμιους ίππους, γιατί δεν θα πιστέψετε πόση είναι η τελική ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari F12, η ​​οποία παράχθηκε από το 2012 έως το 2017, θεωρούνταν το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής της μάρκας, εκείνη την εποχή, με δηλωμένη τελική ταχύτητα 340 χλμ/ώρα.

Το 2015, η γκάμα της F12 συμπληρώθηκε από την ειδική έκδοση F12 TDF, η οποία περιορίστηκε σε 799 μονάδες, φόρος τιμής στον Γύρο της Γαλλίας.

Ένα πρωτότυπο βασισμένο στην F12 TDF πωλείται τώρα στις ΗΠΑ μέσω της πύλης Bring-a-Trailer. Η Ferrari F12 Berlinetta Mulotipo MP4 προσφέρεται μέσω αντιπροσώπου στην Καλιφόρνια. Ωστόσο, το μοναδικό concept, έρχεται να… συστηθεί με τον πιο ακραίο περιορισμό, που μπορεί να βάλει ανθρώπινος νους!

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το μακρύ καπό υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός κινητήρας V12 6,3 λίτρων που αποδίδει 780 ίππους και 705 Nm, αλλά σε ό,τι αφορά στην τελική ταχύτητα, είναι εφάμιλλη της… μηχανής του γκαζόν!.

Λόγω της τοποθέτησης, από τη Ferrari, ενός λογισμικού περιορισμού, στο σύστημα ελέγχου κινητήρα, η τελική ταχύτητα δεν υπερβαίνει τα 24 χλμ./ώρα (!), ανεξάρτητα από το ποια σχέση θα επιλέξει ο οδηγός στα αυτόματο, διπλού συμπλέκτη, επτατάχυτο κιβώτιο.

Ξεπερνώντας, πάντως, το αρχικό σοκ της πρώτης ανάγνωσης, οι Ιταλοί έχουν αφήσει σαφή ένδειξη των περιορισμών χρήσης στο χώρο του κινητήρα. Εκεί γράφεται ξεκάθαρα ότι το αυτοκίνητο δεν είναι ενδείκνυται για νόμιμη χρήση: «Vehicle not street legal».

Advertisement

Παρόλα αυτά, φαίνεται να υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την αγορά της Ferrari F12 Berlinetta Mulotipo MP4, με την εκτιμώμενη τιμή στη δημοπρασία να πλησιάζει τις 450.000 δολάρια.