Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο πωλείται η Mercedes-AMG GT 63 S E του «King Roger»;

Ελλάδα 23:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πωλείται η Mercedes-AMG GT 63 S E του «King Roger»;

ΝΕΑ

Πόσο πωλείται η Mercedes-AMG GT 63 S E του «King Roger»;

ΝΕΑ

Η Mercedes-Benz θέλησε να τιμήσει μια 14χρονη συνεργασία με τον «King Roger» μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από την ενεργό δράση, με μια μοναδική κίτρινη AMG GT 63 S E Performance που θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Advertisement
Advertisement

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί από τον Οίκο RM Sotheby’s στις 26 Νοεμβρίου και το ενδιαφέρον για την απόκτηση του αυτοκινήτου, αναμένεται υψηλό.

Ένα μήνα πριν, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε μια ειδική έκδοση της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance που θα είναι αφιερωμένη στη μακροχρόνια συνεργασία με τον θρύλο του τένις, Roger Federer. Ο Ελβετός που για πάρα πολλά χρόνια ήταν πρεσβευτής της Mercedes-Benz (εκτός από συλλέκτης αυτοκινήτων της μάρκας) στα μέσα Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του στο τένις.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι σε απόχρωση ανάλογη με το μπαλάκι του τένις, σε αυτό το μοναδικό –σχεδόν φοσφωριζέ- κίτρινο Electric Beam, ως φόρο τιμής στο άθλημα του Federer. Επιπρόσθετα, το πραγματικά εντυπωσιακό σπορ αυτοκίνητο, που είναι επίσης και το πρώτο plug-in υβριδικό που φορά σήμα AMG, θα είναι υπογεγραμμένο από τον ίδιο τον Federer.

Η Mercedes-AMG GT 63 S E Performance είναι η πιο δυνατή έκδοση του μοντέλου χάρη στον V8 κινητήρα με τη χωρητικότητα των 4,0 λίτρων που λειτουργεί παράλληλα με έναν ηλεκτροκινητήρα 150 kW. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 843 ίππους που επιτρέπουν στο μοντέλο να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Η τιμή του αυτοκινήτου είναι κοντά στις 200.000 ευρώ αλλά για το συγκεκριμένο, το ποσό που θα κληθεί να δώσει κάποιος για να το αποκτήσει, αναμένεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερο. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να ξέρουν πως το αυτοκίνητο δεν έχει ταξινομηθεί ποτέ και η πρώτη άδεια κυκλοφορίας θα είναι αυτή που θα εκδοθεί στο όνομα του πλειοδότη.

Advertisement

Το αυτοκίνητο θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s στο Μόναχο, στις 26 Νοεμβρίου και όλα τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν σε φιλανθρωπικό έργο στο Λονδίνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποια θα είναι τα καινοτόμα στοιχεία της Mercedes-Benz EQG; (+video)
Η Mercedes-Benz με πρωτότυπο στον τελικό του LoL (+video)
Η νέα Mercedes GLC Coupe θα είναι κάπως έτσι