ΝΕΑ

Πωλείται ένα σπανιότατο Ford Super Deluxe 4×4

Ελλάδα 12:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται ένα σπανιότατο Ford Super Deluxe 4×4

ΝΕΑ

Πωλείται ένα σπανιότατο Ford Super Deluxe 4×4

ΝΕΑ

Το πρώτο πολυτελές 4×4 που κατασκευάστηκε ποτέ, είναι το Ford Super Deluxe του 1948, που πλέον βρίσκεται προς πώληση από τον οίκο Sotheby’s.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο μοντέλο κατασκευάστηκε από τον Αμερικανό καροσερίστα Marmon-Herrington, ο οποίος χρησιμοποίησε ως βάση ένα station-wagon μοντέλο της Ford του 1937. Κατόπιν ανέλαβε να εξελίξει το Super Deluxe, τοποθετώντας σύστημα τετρακίνησης, ενώ κάτω από το καπό βρίσκεται τοποθετημένος ένα V8 μηχανικό σύνολο Ford Flathead, με επίπεδη κυλινδροκεφαλή, χειροκίνητο κιβώτιο 4 σχέσεων και φύλλα σούστας στον εμπρός και πίσω  άξονα.

Advertisement
Advertisement

 

To εν λόγω όχημα έχει δεχθεί μία σχολαστικότατη αποκατάσταση, μεγάλο μέρος εξ αυτής  έγινε από την εταιρεία «Nick Alexander Collection». Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα εκθαμβωτικά φινιρίσματα και ο διάκοσμος Super Deluxe, που περιλαμβάνει χρωμιωμένα πλαίσια παραθύρων, δύο αλεξήλια, υποβραχιόνια σε όλες τις πόρτες και εργοστασιακό ραδιόφωνο.

Επιπλέον, το όχημα είναι εφοδιασμένο με ξύλινες και δερμάτινες καφέ λεπτομέρειες, ενώ διαθέτει «εκτός δρόμου» ελαστικά 7.00-15 STA Super Traxion. Το οδόμετρο, από το 2013 όταν και έγινε η ανακατασκευή, έχει μόλις 600 μίλια (960 km), ενώ η δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby’s αναμένεται να γίνει το διήμερο 16-17 Ιανουαρίου, στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Advertisement