ΝΕΑ

Πωλείται ένα κομμάτι ιστορίας της F1

Ελλάδα 21:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλείται ένα κομμάτι ιστορίας της F1

ΝΕΑ

Πωλείται ένα κομμάτι ιστορίας της F1

ΝΕΑ

Η Williams FW14, του 1991, την οποία οδήγησε (και είχε στην ιδιοκτησία του) ο Nigel Mansell θα δημοπρατηθεί από τον οίκο RM Sotheby’s στο Μονακό στα μέσα Μαΐου σε τιμή μεταξύ 1,5 και 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η Williams FW14 του Nigel Mansell, έγινε διάσημη όταν μετέφερε τον Ayrton Senna στο Αγγλικό Grand Prix

 

Ο Mansell οδήγησε πολλά αυτοκίνητα σε όλη την επιτυχημένη καριέρα του στην F1, αλλά η FW14 ήταν ίσως η πιο διάσημη. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση τη σεζόν του 1991, πίσω από τον Ayrton Senna, και κέρδισε νίκες σε αγώνες στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Advertisement
Advertisement

Αυτό το μονοθέσιο της Williams έγινε άμεσα αναγνωρίσιμο ως το όχημα, που … μετέφερε τον Senna όταν η McLaren του Βραζιλιάνου έμεινε από καύσιμα στον τελευταίο γύρο του Βρετανικού GP. Μετά το τέλος της σεζόν του 1991, η Williams δώρισε το αυτοκίνητο στον Mansell και από τότε ήταν στη συλλογή του.

Κάθε μία από τις πέντε νίκες, που κέρδισε ο Mansell οδηγώντας την FW14 ήταν ξεχωριστή, η νίκη του στο Ισπανικό Grand Prix ήταν ιδιαίτερη χάρη στην έντονο συναγωνισμό, που είχε με τον Ayrton Senna.

Advertisement

Οι εικόνες που δημοσίευσε ο οίκος δημοπρασιών δείχνει ότι το αυτοκίνητο διατηρεί τα ίδια χρώματα που είχε το 1991, συμπεριλαμβανομένης της περίφημης χορηγίας Camel και με χρώματα το κίτρινο, μπλε και λευκό. Μεταξύ των βασικών χορηγών ήταν: η Canon, Labatt’s, Renault, Elf, Goodyear και Magneti Marelli.

Δυστυχώς, ο κινητήρας V10 της FW14 από τη Renault αφαιρέθηκε πριν παραδοθεί το αυτοκίνητο στον Mansell, πράγμα που σημαίνει ότι δεν λειτουργεί και το μονοθέσιο χρησιμεύει καλύτερα ως έκθεμα σε μουσείο ή συλλογή αυτοκινήτου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mansell: Η F1 χρειάζεται λίγο κίνδυνο
Το δυστύχημα που «σημάδεψε» τον Nigel Mansell (video)
Έχει γενέθλια η Williams!