Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλείται ένα από τα πρώτα αγωνιστικά κράνη του Πολ Νιούμαν

Ελλάδα 7:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πωλείται ένα από τα πρώτα αγωνιστικά κράνη του Πολ Νιούμαν

ΝΕΑ

Πωλείται ένα από τα πρώτα αγωνιστικά κράνη του Πολ Νιούμαν

ΝΕΑ

Ο Πολ Νιούμαν δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος σταρ του Χόλυγουντ, αλλά και ένας εξαιρετικός οδηγός αγώνων…

Advertisement
Advertisement

Μια δημοπρασία, με προσωπικά αντικείμενα του Αμερικανού ηθοποιού, έρχεται να μας υπενθυμίσει τη σχέση λατρείας, με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά συλλεκτικά κομμάτια που βγαίνουν στο σφυρί, είναι αυτό το κράνος της Bell, ζωγραφισμένο στο χέρι, με τα αρχικά του Νιούμαν και τρεις φιγούρες ζώων-καρτούν, έναν κόκορα, ένα σκιουράκι και το… αγαπημένο κογιότ των Αμερικανών.

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα αγωνιστικά κράνη, στη μακρά αγωνιστική θητεία του Πολ Νιούμαν, που άρχισε σχεδόν τυχαία.

Advertisement
Advertisement

Όταν είχε εγγραφεί στο Watkins Glen Racing School, προκειμένου να προετοιμαστεί για τα γυρίσματα του Winning , μιας ταινίας του 1969, στην οποία ήταν ο πρωταγωνιστής.

Έτρεξε σε μια σειρά από ερασιτεχνικά events, η πρώτη του γεύση από επαγγελματικούς αγώνες ήρθε το 1972 στο Thompson International Speedway, όπου μπήκε διακριτικά ως “PL Newman” και θα συνέχιζε να αγωνίζεται με αυτό το όνομα σε όλη την καριέρα του.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής του καριέρας έτρεχε συχνά σε αγώνες Sports Car Club of America (SCCA), κέρδισε τέσσερα εθνικά πρωταθλήματα. Το 1979 έτρεξε στις 24 ώρες του Le Mans και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, οδηγώντας μια από τις Porsche 935 του Ντικ Μπάρμπουρ.

Συνέχισε να παίρνει νίκες τόσο σε επαγγελματικούς όσο και σε ερασιτεχνικούς αγώνες, με αποκορύφωμα μια νίκη κατηγορίας στο 1995 24 Hours of Daytona, όταν ήταν 70 ετών!

Advertisement

Εξακολουθεί να είναι ο γηραιότερος οδηγός που έχει συμμετάσχει σε μια νικήτρια ομάδα, σε επίσημο αγώνα των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
24 Ώρες του Le Mans: Το Le Mans και πάλι κόκκινο! (+video)
24 Ώρες του Le Mans: Τα 5 πιο παράξενα αγωνιστικά
Ο άνθρωπος που τερμάτισε χωρίς ανάσα στο Le Mans