Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πωλήσεις 100.000 μονάδων για τη CLA

Ελλάδα 23:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πωλήσεις 100.000 μονάδων για τη CLA

ΝΕΑ

Πωλήσεις 100.000 μονάδων για τη CLA

ΝΕΑ

Το πιο όμορφο sedan της αγοράς (υποκειμενική κρίση, το ομολογώ) εκπροσωπεί επάξια τη Mercedes στη μικρομεσαία κατηγορία. Η νέα CLA αποτελεί ουσιαστικά την 4θυρη εκδοχή της A-Class και ένα από τα σημαντικά μοντέλα στην αντεπίθεση που επιχειρεί τα τελευταία χρόνια η μάρκα από τη Στουργάρδη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Εξαιρετικά δημοφιλής στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, η CLA έχει ξεπεράσει τις 100.000 πωλήσεις παγκοσμίως από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι σήμερα. Οι συνολικές πωλήσεις της νέας γενιάς των μικρομεσαίων μοντέλων της Mercedes (A-Class, B-Class, CLA και GLA) υπερβαίνουν τις 800.000 μονάδες. «Μήνα με το μήνα, τα αυτοκίνητα σε αυτές τις κατηγορίες γίνονται όλο και πιο σημαντικά στη διεθνή ανάπτυξη της μάρκας», τόνισε ο Ola Kallenius, πρώην επικεφαλής της AMG και νυν υπεύθυνος για το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις στη Mercedes-Benz.

Με τη CLA, όπως επίσης τη GLA και τη νέα A-Class, η Mercedes επιχείρησε ένα άνοιγμα σε νέους πελάτες, μικρότερης ηλικίας από το συνηθισμένο της μέχρι πριν λίγα χρόνια target group. Από τις 100.000 CLA, οι 27.000 έχουν πωληθεί στις ΗΠΑ. Οι σημαντικότερες αγορές στην Ευρώπη για τη CLA είναι η Γερμανία και η Μ. Βρετανία.

Advertisement
Advertisement

Το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα αρχίσουν οι πωλήσεις της CLA Shooting Brake, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ.