Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο θα είναι το πρωτότυπο Renault στη Φρανκφούρτη;

Ελλάδα 17:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο θα είναι το πρωτότυπο Renault στη Φρανκφούρτη;

ΝΕΑ

Ποιο θα είναι το πρωτότυπο Renault στη Φρανκφούρτη;

ΝΕΑ

Η Renault έκανε πρόσφατα γνωστό ότι εκτός από το ανανεωμένο Duster της θυγατρικής Dacia έχει προγραμματίσει την πρεμιέρα ενός concept car το Σεπτέμβριο στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρωτότυπο μοντέλο, όμως ήδη στη Γαλλία κυκλοφόρησαν οι σχετικές φήμες. Σύμφωνα λοιπόν με τα δημοσιεύματα, πρόκειται για το όχημα που θα προαναγγείλει το Espace crossover και θα ονομάζεται Wisdom.

Advertisement
Advertisement

Όπως είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Ιανουάριο στο NewsAuto.gr ο Αντιπρόεδρος της Renault και επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος, Λόρενς Βαν ντεν Άκερ, θα ακολουθήσουν και άλλα crossover μετά το Captur και το Scenic XMOD. Έτσι και το μεγαλύτερο Espace θα κυκλοφορήσει και σε off road παραλλαγή. Αναμένεται το αυτοκίνητο παραγωγής να παρουσιαστεί μέσα στο 2014 (ίσως στο Παρίσι) και οι πωλήσεις να αρχίσουν το 2015.

Η ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία δείχνει πώς θα μπορούσε να μοιάζει το Espace crossover, με τη νέα εταιρική μάσκα και την έντονη κλίση του παρμπρίζ να ξεχωρίζουν στο εμπρός μέρος. Ενδέχεται να μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το QX60 της Infiniti, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση θα διαθέτει προαιρετικά τρίτη σειρά καθισμάτων. Ανάμεσα στις κινητήριες μονάδες θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 1.4 TCe απόδοσης 130 PS, ο οποίος σε συνδυασμό με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και σύστημα start/stop θα προσφέρει μειωμένη κατανάλωση.[nggallery id=2257]