Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλησιάζουν οι “πραγματικές” δοκιμές εκπομπής ρύπων

Ελλάδα 13:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζουν οι “πραγματικές” δοκιμές εκπομπής ρύπων

ΝΕΑ

Πλησιάζουν οι “πραγματικές” δοκιμές εκπομπής ρύπων

ΝΕΑ

Παρίσι και Λονδίνο έχουν πάρει ήδη την απόφαση να θεσπίσουν πραγματικές δοκιμές για την εκπομπή ρύπων, προκειμένου να διευκολύνουν το καταναλωτικό κοινό να αποσαφηνίσει το ενδιαφέρον του προτού κάνει την επιλογή του στο νέο αυτοκίνητο.Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο του 2017 και ανακοινώθηκε από κοινού, τόσο από τον δήμαρχο του Λονδίνου, Sadiq Khan, όσο και από τον δήμαρχο του Παρισιού, Anne Hidalgo. Θα περιλαμβάνει μια ιστοσελίδα όπου οι αγοραστές και οι οδηγοί μπορούν να ελέγξουν πόσο ρυπαίνουν στην πράξη τα περισσότερα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά πριν την πώλησή τους, εννοείται κάτω από πραγματικές συνθήκες.

Η κίνηση υιοθετεί παγκόσμιο χαρακτήρα κάτι που αποδεικνύεται από τη συμμετοχή μη κερδοσκοπικών οργανισμών όπως είναι το International Council on Clean Transportation αλλά και το Emissions Analytics. Μέλημά τους εκτός των άλλων, η εξέλιξη φορητών συσκευών οι οποίοι δύναται να μετρήσουν τους ρύπους σε καθημερινό περιβάλλον.

Οι δοκιμές ρύπων στον πραγματικό κόσμο, θα αποτελέσει μέρος της διαδικασίας έγκρισης τύπου της ΕΕ από την 1η Σεπτεμβρίου 2017 και μετά, χρησιμοποιώντας ένα Φορητό σύστημα μέτρησης εκπομπών (PEMS). Προς το παρόν, μόνο οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου παρακολουθούνται υπό πραγματικές συνθήκες οδήγησης για τους σκοπούς της έγκρισης τύπου. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δηλώσει ότι υπάρχει πεδίο για να συμπεριλάβει περισσότερους ρύπους στην εξίσωση.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε επίσης: Τι έδειξε έρευνα στο εξωτερικό για τα diesel