Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλησιάζει η πρεμιέρα του Volkswagen T-Cross

Ελλάδα 1:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζει η πρεμιέρα του Volkswagen T-Cross

ΝΕΑ

Πλησιάζει η πρεμιέρα του Volkswagen T-Cross

ΝΕΑ

Πληθαίνουν οι αναφορές πως η Volkswagen βρίσκεται κοντά στην παρουσίαση ενός mini SUV με την ονομασία T-Cross, δίνοντας ως πιθανό χρόνο αποκάλυψής του το φθινόπωρο.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πρωτότυπα του εν λόγω μοντέλου έχουν εντοπιστεί σε δοκιμές σε διάφορα μέρη της Ευρώπης και πρόσφατα και στο Νίρμπουργκρινκ. Πάντως παρά το έντονο καμουφλάζ οι γραμμές του αυτοκινήτου υποδεικνύουν πως η εικόνα παραπέμπει σε ένα μικρότερο Tiguan.

Πάντως η VW έχει μπερδέψει αρκετά το κοινό με τα νέα μοντέλα καθώς μόλις πέρσι το T-Roc ήρθε ως το μικρό SUV της εταιρίας και τώρα φαίνεται πως ετοιμάζει το T-Cross ως μια ακόμα μικρότερη εναλλακτική η οποία θα βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα MQB με το Polo.

vw-t-cross-0154567654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς ώστε να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για το τεχνολογικό υπόβαθρο του T-Cross όμως θεωρείται σίγουρο πως βασικό ρόλο θα έχει ο 1.0 TSI και ο 1.6 TDI, χωρίς βέβαια αυτό να αποκλείει την παρουσία και μεγαλύτερων κινητήρων για τις πιο ισχυρές εκδόσεις. Πάντως ως ένα μοντέλο που θα εστιάζει στο οικονομικό προφίλ είναι μάλλον απίθανο να δούμε κάποια ηλεκτρική ή υβριδική έκδοση. Επίσης παρά το αυξημένο ύψος και τον φαινομενικά εκτός δρόμου χαρακτήρα, το T-Cross θα είναι αποκλειστικά μπροσθιοκίνητο.

Αντίστοιχα για λόγους μείωσης του κόστους είναι πολύ πιθανό το εσωτερικό να είναι δανεισμένο από κάποιο υφιστάμενο μοντέλο όπως τα Polo και T-Roc. Μάλιστα η Volkswagen ανακοίνωσε τον περασμένο Απρίλιο πως το μικρό της SUV θα κατασκευάζεται στη Βραζιλία, στο εργοστάσιο Sao Jose dos Pinhais.
vw-t-cross-0154567654harpi640