Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλησιάζει η αποκάλυψη της BMW Z4

Ελλάδα 10:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζει η αποκάλυψη της BMW Z4

ΝΕΑ

Πλησιάζει η αποκάλυψη της BMW Z4

ΝΕΑ

Η συνεργασία BMW–Toyota αναμένεται σύντομα να μας δώσει τον πρώτο καρπό της, την BMW Z4 για την οποία οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αφήνουν υποσχέσεις για ένα άκρως ενδιαφέρον αποτέλεσμα.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την τρίτη γενιά της Z4 η οποία θα συνεχίσει στο δρόμο του κλασικού roadster που μάλιστα γυρνά στην εκδοχή της μαλακής ανοιγόμενης οροφής. Η επίσημη πρεμιέρα αναμένεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον προσεχή Οκτώβρη.

Οι εικόνες από τα πρωτότυπα αυτοκίνητα δοκιμών δηλώνουν μια άκρως δυναμική και ενδιαφέρουσα αισθητική με χαρακτηριστικό στοιχείο την μακριά μούρη που πάντα είχε η Z4 ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν αισθητικά στοιχεία δανεισμένα από την i8 στο πίσω μέρος αλλά και από την 8 Series στο εμπρός.

bmw_z4_503456765harpi640

Advertisement
Advertisement

Στο χώρο του κινητήρα θα φιλοξενούνται τα γνωστά τετρακύλινδρα και εξακύλινδρα σύνολα της BMW. Βασική επιλογή θα είναι ο 2λιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με ισχύ 197 ίππων για την έκδοση s20i ο οποίος θα συνοδεύεται από 6αρι χειροκίνητο ή 8αρι αυτόματο κιβώτιο. Μια πιο ισχυρή έκδοση του ίδιου κινητήρα θα βρίσκεται στην s30i ενώ κορυφαία επιλογή αναμένεται να είναι αυτή του τρίλιτρου εξακύλινδρου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα με 335 ίππους για την s40i.

Η παραγωγή του μοντέλου θα γίνεται από την Magna Steyr στην Αυστρία και αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο. Φυσικά η συνεργασία BMW-Toyota θα φέρει και την δίδυμη της Z4, Toyota Supra ενώ στο μέλλον θεωρείται πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε άλλα μοντέλα.

bmw_z4_503456765harpi640_1