Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πλησιάζει η ανανέωση του Opel Insignia

Ελλάδα 19:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πλησιάζει η ανανέωση του Opel Insignia

ΝΕΑ

Πλησιάζει η ανανέωση του Opel Insignia

ΝΕΑ

Καθώς η δεύτερη γενιά του Opel Insignia πλησιάζει στο μέσο της καριέρας της το μεγάλο sedan φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση ανανέωσης η οποία αναμένεται να επηρεαστεί και από την ένταξη της Opel στον όμιλο PSA.

Advertisement
Advertisement

Η κατηγορία των κλασικών sedan παλεύει για την επιβίωσή της όμως αυτό δεν σημαίνει και στασιμότητα καθώς κάθε νέα παρουσία σε αυτή προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τον βαρετό χαρακτήρα που παλαιότερα θεωρούνταν ως δεδομένο.

Αυτό το δρόμο φιλοδοξεί να ακολουθήσει και το Opel Insignia στην ενδιάμεση ανανέωση της δεύτερης γενιάς του που θα γίνει μέσα στο 2020 και η οποία θα επηρεαστεί άμεσα από την ενσωμάτωση της Opel στον όμιλο PSA. Κάτι ανάλογο έγινε πρόσφατα και με το Astra το οποίο δέχθηκε για παράδειγμα τους κινητήρες 1.2 βενζίνης και 1.5 πετρελαίου της Peugeot.

Advertisement
Advertisement

Οι κινητήριες μονάδες αλλά και πολλά τεχνολογικά στοιχεία συνδεδεμένα με συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού από τον γαλλικό όμιλο αναμένεται να περάσουν στο ανανεωμένο Insignia. Εδώ λοιπόν βασικό ρόλο πιθανότατα θα παίξει ο 1.6 PureTech κινητήρας βενζίνης που στο Peugeot 508 φθάνει έως τους 225 ίππους ενώ οι πετρελαιοκίνητες επιλογές θα περιλαμβάνουν τόσο τον κινητήρα 1.5 λίτρων όσο και αυτών των 2.0 λίτρων που φθάνει τους 180 ίππους.

Ένα από τα πρωτότυπα εξέλιξης του νέου Insignia εντοπίστηκε πρόσφατα να δοκιμάζεται στο Nurburgring με το καμουφλάζ του να μην επιτρέπει την διεξαγωγή σαφών συμπερασμάτων σχετικά με τις αλλαγές που θα γίνουν σε οπτικό επίπεδο. Πάντως το αυτοκίνητο φαίνεται πως έχει τους μεγάλους τροχούς της έκδοσης GSi, μεγάλα φρένα με χρωματιστές δαγκάνες καθώς και διπλές εξατμίσεις.

Advertisement