Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Πλησιάζει η πρεμιέρα του BMW i3

Ελλάδα 19:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Πλησιάζει η πρεμιέρα του BMW i3

ΝΕΑ

Video: Πλησιάζει η πρεμιέρα του BMW i3

ΝΕΑ

Τη δική της «επανάσταση» στο χώρο της ηλεκτροκίνησης επιχειρεί να κάνει η BMW παρουσιάζοντας το i3. Το μηδενικών εκπομπών ρύπων αυτοκίνητο πόλης θα αρχίσει να πωλείται στην Ευρώπη τον προσεχή Νοέμβριο. Το NewsAuto.gr και το Πρώτο Θέμα ήταν τα μοναδικά ελληνικά μέσα που βρέθηκαν τον περασμένο Απρίλιο στη Λειψία για την εκδήλωση της BMW με επίκεντρο την τεχνολογία του ηλεκτρικού οχήματος και θα ταξιδέψουν και στο Λονδίνο στα τέλη Ιουλίου.

Advertisement
Advertisement

Εκεί θα αποκαλυφθεί στους εκπροσώπους του ειδικού Τύπου από όλο τον κόσμο η έκδοση παραγωγής του i3. Μέχρι τότε οι Βαυαροί έδωσαν στη δημοσιότητα ένα video, στο οποίο διακρίνεται το προφίλ του αυτοκινήτου. Το νέο μικρό της BMW φέρει ηλεκτροκινητήρα ισχύος 170 PS και ροπής 25,5 kgm, ενώ η αυτονομία του με μία φόρτιση αγγίζει τα 160 km. Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς και η επιτάχυνση 0-100 ολοκληρώνεται σε περίπου 8 sec. Προαιρετικά, το i3 θα μπορεί να παραγγελθεί και με ένα μικρό βενζινοκινητήρα, ο οποίος θα λειτουργεί ως γεννήτρια για αύξηση της αυτονομίας στα 300 km.

Όπως σας είχαμε αποκαλύψει, η τιμή της βασικής έκδοσης στη Γερμανία θα βρίσκεται κοντά στα επίπεδα των 40.000 ευρώ. Παρά το γεγονός ότι η BMW εξοπλίζει το i3 με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως κλωβό επιβατών από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακόνημα (CFRP) και μεγάλης χωρητικότητας μπαταρίες ιόντων λιθίου, κατάφερε να διατηρήσει το κόστος σε λογικά επίπεδα.

Για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες γύρω από το i3 πατήστε ΕΔΩ.[nggallery id=2777]

Advertisement
Advertisement