Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανότατα το πιο «άτυχο» Subaru BRZ στον πλανήτη (+video)

Ελλάδα 9:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιθανότατα το πιο «άτυχο» Subaru BRZ στον πλανήτη (+video)

ΝΕΑ

Πιθανότατα το πιο «άτυχο» Subaru BRZ στον πλανήτη (+video)

ΝΕΑ

Το θέμα της «μετατροπής» είναι υποκειμενικό και κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει στον άλλο πως θα έχει το αυτοκίνητό του, εκτός ίσως από τη συγκεκριμένη περίπτωση του φουκαριάρικου Subaru BRZ που βλέπουμε στο video.

Advertisement
Advertisement

Οι επεμβάσεις που έχει υποστεί το συγκεκριμένο Subaru BRZ, είναι εκτενείς και πανάκριβες, ενώ εκτός των άλλων εμφανίζει και σοβαρούς περιορισμούς κίνησης.

Οι συνηθισμένες επεμβάσεις σε ένα αυτοκίνητο, γίνονται για να βελτιωθούν οι επιδόσεις ή η οδική συμπεριφορά. Να γίνει λίγο πιο δυναμική η εμφάνιση ή και όλα τα παραπάνω μαζί. Σπάνια θα δούμε επεμβάσεις που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα το ιδιαίτερο πέραν της αισθητικής, σε βαθμό που όμως «θίγει» αποφασιστικά τη λειτουργικότητα αλλά και τις δυνατότητες κίνησης του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Τέτοια είναι η πρόταση που βλέπουμε στο video, που όπως παραδέχεται ο ιδιοκτήτης, χρειάζεται πάρα πολύ χώρο για να στρίψει, μια και το τιμόνι πάνω από μισή στροφή δεν παίρνει πριν βρουν οι τροχοί στα φτερά. Ο δημιουργός αυτού του τερατουργήματος, έχει έδρα στη Χαβάη και λέει πως έχει εμπνευστεί από τρεις διαφορετικές τάσεις στη βελτίωση από την Ιαπωνία.

Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία να τις αναλύσουμε, αρκεί να μείνουμε στο ότι αφού το BRZ «βελτιώθηκε» η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να φτάσει χάρη στους 200 ίππους του boxer κινητήρα (που ευτυχώς δεν έχει υποστεί επεμβάσεις), είναι τα… 105 χιλιόμετρα ανά ώρα. Είναι πραγματικά πολύ λίγες οι περιπτώσεις για τις οποίες τα λόγια στερεύουν. Σίγουρα όμως, αυτό το φουκαριάρικο Subaru BRZ, εντάσσεται σε αυτές.

Advertisement

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Με 913 ίππους το Subaru του 1983 για το επόμενο Gymkhana
Αυτά είναι τα πρωτότυπα WRX, BRZ και Levorg της Subaru STI
Ο Sébastien Loeb πρεσβευτής της Indian Motorcycle

 

 

Advertisement