Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανός ο διπλασιασμός της παραγωγής του Polestar 1

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιθανός ο διπλασιασμός της παραγωγής του Polestar 1

ΝΕΑ

Πιθανός ο διπλασιασμός της παραγωγής του Polestar 1

ΝΕΑ

Η ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για το πρώτο μοντέλο της Polestar πιθανότατα θα αναγκάσει την εταιρία να διπλασιάσει την προγραμματισμένη παραγωγή.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Γενεύης ο COO της Polestar, Jon Goodman αποκάλυψε σε δημοσιογράφο του περιοδικού Auto Express πως υπάρχουν ήδη 6.000 αιτήματα έκφρασης ενδιαφέροντος για το Polestar 1, πριν καν ανακοινωθεί η τιμή του αυτοκινήτου. Αρχικά η εταιρία σχεδίαζε την παραγωγή 1.500 μονάδων ανά έτος, στο νέο εργοστάσιο που έχει φτιαχτεί το Τσεντού, στην Κίνα. Ωστόσο ο Goodman αποκάλυψε πως αυτό το νούμερο θα είναι εύκολο να διπλασιαστεί ώστε να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση.

Ο CEO της Polestar, Thomas Ingenleth πάντως δήλωσε πως από τα μέσα Μαρτίου η εταιρία θα αρχίσει να παίρνει προκαταβολές αξίας 2.500 ευρώ από πελάτες με ουσιαστικό ενδιαφέρον για το αυτοκίνητο. Η αξία του δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα αν και πιστεύεται πως θα αγγίζει τις 150.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως το Polestar 1 θα είναι χειροποίητο, και σε μεγάλο ποσοστό θα είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα ενώ θα κινείται από ένα Plug-in υβριδικό σύστημα με 600 ίππους και περισσότερα από 100 kg ροπής ενώ θα προσφέρει και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που θα πλησιάζει τα 150 χιλιόμετρα.

Advertisement
Advertisement

polestar1_light_34front_studio_004_copy765432harpi640