Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανόν το νέο Opel Astra να συναρμολογείται στη Γερμανία

Ελλάδα 9:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιθανόν το νέο Opel Astra να συναρμολογείται στη Γερμανία

ΝΕΑ

Πιθανόν το νέο Opel Astra να συναρμολογείται στη Γερμανία

ΝΕΑ

To Γκρουπ PSA είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει την μονάδα συναρμολόγησης του επερχόμενου Opel Astra, από την Μ. Βρετανία στη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

 

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα της εφημερίδας Handelsblatt, μέσα στις επόμενες εβδομάδες η PSA θα αποφασίσει ποια εργοστάσια στην Ευρώπη θα αναλάβουν την συναρμολόγηση της νέας γενιάς Astra, που αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2021. Κατά τη διάρκεια της «αξιολόγησης» των εργοστασίων, αυτό που διατρέχει τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι το Ellesmere Port, που βρίσκεται στη βορειοδυτικη Αγγλία, καθώς υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κλείσει και η παραγωγή του Astra να μεταφερθεί στο Ρισελχάϊμ, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Opel.

Advertisement
Advertisement

Να αναφέρουμε ότι από τη στιγμή που φέτος θα σταματήσει η παραγωγή του Zafira Tourer, οι υπεύθυνοι της Opel θα πρέπει να αποφασίσουν ποιο θα είναι το δεύτερο μοντέλο που θα συναρμολογείται στο Ρισελχάϊμ, πέραν του Insignia. Εάν τελικά θα είναι το Astra, οι ιθύνοντες της PSA θα έχουν δύο επιλογές: το 75% της συνολικής παραγωγής να παραμείνει στο Ellesmere Port και το υπόλοιπο 25% στο Ρισελχάϊμ (αντί του Gliwice στην Πολωνία) ή το βρετανικό εργοστάσιο να κατασκευάσει αποκλειστικά τα δεξιοτίμονα μοντέλα. Σύμφωνα με την Handelsblatt, η PSA τείνει προς τη δεύτερη λύση, λόγω κυρίως του Brexit και των αυξημένων ρίσκων, λόγω των επικείμενων συναλλαγματικών αλλαγών.