Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανή μία ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Citroen C1

Ελλάδα 1:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιθανή μία ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Citroen C1

ΝΕΑ

Πιθανή μία ηλεκτροκίνητη έκδοση του νέου Citroen C1

ΝΕΑ

Όπως όλα δείχνουν και είναι απολύτως λογικό, κάθε κατασκευαστής βρίσκεται σε διαρκή εξέλιξη και έρευνα, για να παρουσιάσει και μία υβριδική έκδοση ενός από τα μοντέλα του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για τη Citroen και το νέας γενιάς C1 που αναμένεται να κυκλοφορήσει τα επόμενα χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η παραπάνω είδηση προκύπτει και από τις δηλώσεις της Linda Jackson, της Προέδρου της Citroen, κατά την διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, η οποία ανέφερε πως θεωρεί πιθανή την ύπαρξη μίας ηλεκτροκίνητης έκδοσης, που θα περιλαμβάνεται στη γκάμα της τρίτης γενιάς του baby μοντέλου της Citroen.

Advertisement
Advertisement

80834192-2014-citroen-c1-urban-ride-concept-4-chariatis-530

Και ενώ οι Citroen και Peugeot ήδη βρίσκονται σε διαδικασία έρευνας για μία ηλεκτροκίνητη έκδοση των C1 και 108, η Toyota από την πλευρά της, ακόμα δεν έχει αποφασίσει εάν θα κατασκευάσει μία μηδενικών ρύπων έκδοση του Aygo. Πάντως τόσο η PSA όσο και η Toyota έχουν ακόμα 12 μήνες για να αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουν την συνεργασία τους για την 3η γενιά των μικρών τους μοντέλων. Μάλιστα, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Toyota Ευρώπης, Didier Leroy «Εάν βρούμε κάποια κοινή στρατηγική θα μπορούμε να συμπορευτούμε με την PSA, εάν όχι, τότε το τέλος της συνεργασίας είναι πολύ πιθανό». Πάντως η Toyota δεν είναι έτοιμη να βγάλει από την παραγωγή το Aygo, καθώς θεωρείται σημαντικό μοντέλο για την εταιρεία, τουλάχιστον  στην ευρωπαϊκή αγορά.

175aadda-2014-citroen-c1-urban-ride-concept-3-chariatis-640