Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιθανή η συνεργασία Daimler – Volvo

Ελλάδα 13:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πιθανή η συνεργασία Daimler – Volvo

ΝΕΑ

Πιθανή η συνεργασία Daimler – Volvo

ΝΕΑ

Οι δύο εταιρείες είναι πολύ πιθανό να συνεργαστούν στην ανάπτυξη κινητήρων για να μειώσουν το κόστος παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Οι εταιρείες Daimler και Volvo, με «οδηγό» τον κοινό μέτοχο που δεν είναι άλλος από την κινεζική Geely, σκέφτονται να συνεργαστούν για τη μείωση του κόστους ανάπτυξης κινητήρων εσωτερικής καύσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Automobilwoche, ανέφερε πως ένας διευθυντής της Volvo ανέφερε ότι η σουηδική εταιρεία είχε αρχικές συνομιλίες με τη Daimler για πιθανή συνεργασία αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποιο ξεκάθαρο πλάνο. Ωστόσο ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι ήταν πολύ νωρίς για να μιλήσει για κοινή ανάπτυξη project χωρίς όμως να αποκλείει κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο. Εκπρόσωπος της Daimler δήλωσε ότι η συνεργασία της εταιρείας με τη Geely, η οποία κατέχει το 10% της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, αναπτύχθηκε με θετικό τρόπο, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν σχολίασε περαιτέρω.

Advertisement
Advertisement

Το κόστος παραγωγής συνεχώς αυξάνεται εξαιτίας του εμπορικού πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, αλλά και από τις υψηλότερες απαιτήσεις που αναγκάζονται να πραγματοποιήσουν οι εταιρείες για τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης αλλά και την ανάπτυξη ηλεκτρικών μοντέλων με αποτέλεσμα οι αυτοκινητοβιομηχανίες να αναζητούν νέους τρόπους μείωσης και καταμερισμού του κόστους.

Τον Οκτώβριο του 2019, η Volvo ανέφερε ότι θα συγχωνεύσει την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης ή υβριδικά συστήματα με την Geely. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό η συνεργασία Volvo και Geely θα αρχίσει να λειτουργεί στα τέλη Μαρτίου οπότε είναι πολύ πιθανό τότε να ξεκινήσει και μια νέα συνεργασία με την Daimler. Η Geely και η Daimler δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν την επόμενη γενιά των έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα μέσω μιας κοινής επιχείρησης.

Η Geely να υπενθυμίσουμε πως εξαγόρασε την Volvo Cars το 2010 από τη Ford Motor αλλά τα τελευταία χρόνια, έχει εμβαθύνει τη συνεργασία μεταξύ των δύο εμπορικών σημάτων. Η Volvo ήδη προμηθεύει με κινητήρες μερικά οχήματα της Geely, ενώ οι δύο εταιρείες μοιράζονται και αναπτύσσουν κοινές πλατφόρμες οχημάτων.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Τι πρέπει να κάνουν οι οδηγοί υπό συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων

Advertisement

Από την Τρίτη τα ΚΤΕΟ θα κόβουν τα συγκεκριμένα diesel ΙΧ

Έρχονται επιβαρύνσεις 1.000% για τα παλιά αυτοκίνητα…