Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η πίστα του Nurburgring το 1970 (video)

Ελλάδα 15:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πίστα του Nurburgring το 1970 (video)

ΝΕΑ

Η πίστα του Nurburgring το 1970 (video)

ΝΕΑ

Ανέκαθεν η πίστα του Nurburgring αποτελούσε πόλο έλξης για κάθε οδηγό που αγαπούσε την ταχύτητα. Το παρακάτω βίντεο μας πάει περίπου 50 χρόνια πίσω, όπου τα μοντέλα της εποχής όργωναν την θρυλική πίστα χωρίς κανένα ηλεκτρονικό βοήθημα.

Advertisement
Advertisement

Επιμέλεια: Κώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Το Nurburgring αποτελείται από δύο πίστες, το μοντέρνο σιρκουί της F1 που κατασκευάστηκε το 1984 και την κλασσική διαδρομή Nordschleife, την οποία στο παρελθόν ο σερ Τζάκι Στιούαρτ έχει ονομάσει «πράσινη κόλαση». Γύρω από την θρυλική πίστα έχει χτιστεί ένα μεγάλος μύθος που προσελκύει οδηγούς από όλο σχεδόν τον κόσμο, οι οποίοι θέλουν να δοκιμάσουν τις οδηγικές τους ικανότητες αλλά και τα όρια αντοχής των αυτοκινήτων τους.
Ανάμεσα από τα χιλιάδες βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ψάξαμε και βρήκαμε ένα που μας πάει αρκετά χρόνια πίσω. Για την ακρίβεια στο 1970. Τότε που τα περισσότερα ηλεκτρονικά βοηθήματα του σήμερα έμοιαζαν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, το “τετ α κε” πάει σύννεφο, ενώ αρκετοί επιβάτες και οδηγοί δεν ξέρουν καν τι θα πει ζώνη ασφαλείας.

Advertisement
Advertisement