Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πίστα για αγώνες ηλεκτρικών στη Γαλλία

Ελλάδα 22:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πίστα για αγώνες ηλεκτρικών στη Γαλλία

ΑΓΩΝΕΣ

Πίστα για αγώνες ηλεκτρικών στη Γαλλία

ΑΓΩΝΕΣ

Μια παλιά δόξα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Βρετανίας, ο Jonathan Palmer, είναι πίσω από το εγχείρημα που θέλει να φέρει κοντά τους αγώνες και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Ο Jonathan Palmer που έχει περάσει και από το «στίβο» της F1, επέλεξε το Laon στη Γαλλία για να δημιουργήσει την πρώτη αυτάρκη οικολογική πίστα αγώνων στον κόσμο.

Σε μια έκταση 1.300 στρεμμάτων που παλιά ήταν αεροπορική βάση, η πίστα αυτή στη βορειοανατολική Γαλλία, θα τροφοδοτείται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κυρίως από ηλιακή ενέργεια, καθώς μέσα στην έκταση της πίστας θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο ηλιακό πάρκο. Η εταιρεία Palmer MotorSport Vision (MSV) προχώρησε στην επένδυση για την εξαγορά της εγκατάστασης το 2015.

Advertisement
Advertisement

Μετά τη μεσολάβηση του πανδημικού κύματος, ο Palmer επανέρχεται στο σχέδιό του για τη δημιουργία μιας πίστας με μήκος 8 χιλιομέτρων, που θα είναι ιδανική για αγώνες και track days ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων. Ο Palmer ισχυρίζεται πως «αυτό θα είναι ένα νέο project για έναν νέο κόσμο» και έχει την πεποίθηση πως θα είναι ο ίδιος αλλά και η εταιρεία του «παγκόσμιοι ηγέτες στον πράσινο μηχανοκίνητο αθλητισμό».

Έχοντας επιτύχει την έγκριση του έργου από τους τοπικούς φορείς, ο Palmer προχωράει με την προμήθεια των φωτοβολταϊκών που θα χρησιμοποιηθούν στο ηλιακό πάρκο, προκειμένου να έχει παραγωγή ενέργειας ύψους 350 MW για να καλύψει τις ανάγκες των εγκαταστάσεων. Οι εργασίες για τη δημιουργία της πίστας, θα ξεκινήσουν μόλις πάρει την έγκριση για τη χρηματοδότηση. Ο Palmer εμφανίζεται σίγουρος ότι το project  θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Maserati μπήκε στη Formula E και το γιορτάζει με την Granturismo Folgore!
Euro NCAP: Πέντε αστέρια στο Kia EV6 (+video)
H Tesla έχει θέματα από την παραγωγή μέχρι το ρατσισμ

Advertisement