Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

“Πύραυλος τσέπης” από την VW

Ελλάδα 11:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

“Πύραυλος τσέπης” από την VW

ΝΕΑ

“Πύραυλος τσέπης” από την VW

ΝΕΑ

Η Volkswagen επιτέλους αφήνει για λίγο στην άκρη τα φιλόδοξα σχέδια της ηλεκτροκίνησης και ασχολείται με το Up! στην ισχυρότερη έκδοσή του.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η ονομασία του μικρού αυτοκινήτου πόλης δεν είναι άλλη από τη γνωστή, «GTI». Κάποιοι συνάδελφοι από το AutoExpress, ισχυρίζονται ότι έχουν οδηγήσει ένα τέτοιο πρωτότυπο στη Νότια Αφρική, και η ετυμηγορία τους είναι πέρα ως πέρα θετική.

Το Volkswagen Up! GTI έχει το μείγμα που σαγηνεύει, δηλαδή την γρήγορη διασκεδαστική οδήγηση, μαζί με την καθημερινή χρηστικότητα. Μάλιστα, σειρήνες από το εξωτερικό αναφέρουν πως δεν θα περιμένουμε πολύ μέχρι να το δούμε να κυλά τους τροχούς του στους δρόμους της Ευρώπης. Η ώρα είναι τώρα…

Advertisement
Advertisement

Το Volkswagen Up! GTI θα χρησιμοποιήσει ένα υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο σύνολο 1,0 λίτρου, με αυξημένη αναλογία συμπίεσης και ένα turbo υψηλής πίεσης. Θα αποδίδει 114 ίππους, κάτι που εκτιμάται ότι θα χρειάζεται μόλις 8,8 sec για το 0-100 km/h. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο, και είναι άγνωστο ακόμα αν ένα αυτόματο κιβώτιο είναι στην προαιρετική λίστα.

Vw-up-gti-640

Από το οπτική μέτωπο, το VW Up! GTI θα ξεχωρίζει με μια μικρή πίσω πτέρυγα, διπλή απόληξη εξάτμισης, ρίγες στο αμάξωμα, ενώ στο εσωτερικό, λέγεται ότι θα έχει σπορ τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων και άλλες σπορτίφ λεπτομέρειες που θα το αποστασιοποιούν από τα «αθώα» αδέλφια του.

Advertisement

Σε αναμονή λοιπόν του μικρού GTI της γερμανικής φίρμας και με εύλογη την απορία αν οι άλλοι δυο κατασκευαστές (Seat και Skoda), θα μιμηθούν το ενδιαφέρον εγχείρημα.