Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πήραν «φωτιά» τα φλας στις κάμερες των λεωφορειολωρίδων!

Ελλάδα 6:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πήραν «φωτιά» τα φλας στις κάμερες των λεωφορειολωρίδων!

ΝΕΑ

Πήραν «φωτιά» τα φλας στις κάμερες των λεωφορειολωρίδων!

ΝΕΑ

Αποδίδουν τα μέτρα της Τροχαίας και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών για τις λεωφορειολωρίδες

Advertisement
Advertisement

Άνοδο πάνω από 1.300% κατέγραψαν οι βεβαιωμένες παραβάσεις σε ιδιοκτήτες οχημάτων που κινούνταν παράνομα στις λεωφορειολωρίδες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τροχαίας αποδεικνύοντας ότι η συνεργασίας των δράσεων μεταξύ Αστυνομίας και Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) αποδίδουν τα μέγιστα.

Ειδικότερα τον Ιανουάριο του 2020 βεβαιώθηκαν 1.046 παραβάσεις σε ιδιοκτήτες οχημάτων που κινούνταν παράνομα σε λεωφορειολωρίδες έναντι 79 κλήσεων που είχαν καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του 2019 καταγράφοντας άνοδο 1.324%.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα οι βεβαιωμένες παραβάσεις του Ιανουαρίου κατέρριψαν και το μέσο όρο των κλήσεων που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη πενταετία και ανέρχονταν σε μόλις 377 παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της Τροχαίας οι παραβάσεις για κίνηση των οχημάτων σε λεωφορειολωρίδες οι οποίες βεβαιώθηκαν από κάμερες σημείωσαν άνοδο 217% καθώς ανήλθαν σε 257 φωτογραφικές κλήσεις έναντι 81 κλήσεων τον Ιανουάριο του 2019. Να υπενθυμίσουμε πως ο μέσος όρος της προηγούμενης πενταετίας για τις φωτογραφικές κλήσεις ανέρχονταν σε μόλις 132 παραβάσεις.

Οι Αποκλειστικές Λωρίδες Λεωφορείων (Α.Λ.Λ.) έχουν θεσπιστεί για να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για το λόγο αυτό οι παραβάσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως αντικοινωνική συμπεριφορά. Οι έλεγχοι και η δραστηριότητα των Υπηρεσιών θα συνεχιστούν επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση η Τροχαία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

«Πράσινες», «κόκκινες» ή «μαύρες» πινακίδες σε όλα τα οχήματα!

Advertisement

Crash-Test της Tesla με τα… μυρμήγκια!

Πτώση-ρεκόρ 36% σημείωσαν οι πωλήσεις diesel ΙΧ στη Βρετανία