Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Crash-Test της Tesla με τα… μυρμήγκια!

Ελλάδα 10:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Crash-Test της Tesla με τα… μυρμήγκια!

ΝΕΑ

Crash-Test της Tesla με τα… μυρμήγκια!

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία «μετακομίζει» φωλιές μυρμηγκιών και πουλιών για να χτίσει το νέο εργοστάσιο αυτοκινήτων στη Γερμανία.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla βρέθηκε αντιμέτωπη μέχρι και με… μυρμήγκια από την στιγμή που ξεκίνησαν οι εργασίες εκχέρσωσης του οικοπέδου που πρόκειται να κατασκευαστεί το εργοστάσιο συναρμολόγησης αυτοκινήτων στο Βερολίνο στο οποίο όμως είναι υποχρεωμένη να φροντίσει για την πανίδα της περιοχής. Ο αμερικανικός κολοσσός δίνει μάχη με το χρόνο επειδή η εκπλήρωση της υποχρέωσής της να διαφυλάξει τα είδη της περιοχής, όπως τα μυρμήγκια, τα πουλιά και τις νυχτερίδες μπορεί να αποδειχθεί χρονοβόρα. Τον περασμένο μήνα η Tesla έλαβε την άδεια για την κατασκευή του πρώτου εργοστασίου της σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο Γκρινχάιντε του Βρανδεμβούργου, πολύ κοντά στη γερμανική πρωτεύουσα.

Όμως, σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η εταιρεία θα πρέπει τώρα να «μετακομίσει» τις μυρμηγκοφωλιές σε ασφαλές σημείο, χρησιμοποιώντας φτυάρια και μικρούς εκσκαφείς. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει υποσχεθεί επίσης ότι θα κρεμάσει 400 φωλιές πουλιών στην περιοχή επειδή λόγω της αποδάσωσης θα καταστραφούν οι φωλιές κάποιων ειδών. Όπως γράφει η Tagesspiegel, τα πουλιά θα επιστρέψουν για να φωλιάσουν στα δέντρα τον Μάρτιο. Περίπου την ίδια εποχή αναμένεται ότι θα ξυπνήσουν από τη χειμερία νάρκη τους και οι νυχτερίδες και θα αρχίσουν και αυτές να ζευγαρώνουν.

Advertisement
Advertisement

Η NABU, η γερμανική ένωση για την προστασία της φύσης, προειδοποίησε ότι θα είναι εύκολο να μετακινηθούν σε άλλες περιοχές οι νυχτερίδες. Τον περασμένο μήνα, η Christianne Schroeder, η διευθύντρια του παραρτήματος της NABU στο Βρανδεμβούργο, εξήγησε στην εφημερίδα Berliner Zeitung ότι θα ήταν πιο εύκολο να τις «μετακομίσουν» όσο θα βρίσκονται ακόμη σε χειμερία νάρκη. Το Βρανδεμβούργο έχει μεγάλες προσδοκίες από την άφιξη της Tesla η οποία έχει υποσχεθεί ότι θα προσφέρει χιλιάδες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο για την εταιρεία στην περιοχή του Γκρινχάιντε.

Να υπενθυμίσουμε πως τον περασμένο μήνα οι αρχές εντόπισαν και εξουδετέρωσαν επτά βόμβες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στον χώρο όπου θα χτιστεί το εργοστάσιο.

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Ο όμιλος VW επενδύει στην Ελλάδα!

Ο Βόρειος Οδικός ‘Αξονας Κρήτης θα βοηθήσει την οδική ασφάλεια

Advertisement

Αποκλειστικό! Αυτές είναι οι αλλαγές στους δασμούς των αυτοκινήτων