Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα τέτοιο Nissan Z;

Ελλάδα 18:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα τέτοιο Nissan Z;

ΝΕΑ

Ποιος θα έλεγε όχι σε ένα τέτοιο Nissan Z;

ΝΕΑ

Η σχεδιαστική πρόταση του ρώσου σχεδιαστή Ilya Zakharov επάνω στην μορφή του μελλοντικού Nissan Z με έμπνευση από το παρελθόν είναι σίγουρα ακαταμάχητη.

Advertisement
Advertisement

Πριν λίγες ημέρες η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video στο οποίο παρουσίαζε κάποια στοιχεία από τα μελλοντικά της μοντέλα και εκεί έγινε σαφές πως η ιαπωνική εταιρία δουλεύει σε ένα sports car το οποίο πιθανότητα είναι το επόμενο μοντέλο της σειράς Z. Βέβαια ακόμα και αν το video άφησε κάποιες ενδείξεις σχετικά με την εικόνα του νέου Ζ δεν υπάρχει προς το παρόν καμία σίγουρη πληροφορία.

Πάντως ο ρώσος σχεδιαστής Ilya Zakharov που σήμερα εργάζεται στη LADA πριν λίγα χρόνια είχε παρουσιάσει σε μια εργασία του την σχεδιαστική πρόταση με την ονομασία Nissan Z-Vision. Σε αυτή δεν προσπάθησε να φανταστεί κάποια φυσική συνέχεια των 350Ζ και 370Ζ αλλά άντλησε έμπνευση από τον δημιουργό της σειράς Ζ, το 240 Ζ ενσωματώνοντας στο έργο του κάποια ρετρό στοιχεία. Μεταξύ αυτών το αρκετά μακρύ καπό και το πιο fastback τελείωμα στο πίσω μέρος καθώς και η λεπτομέρεια με τις κάμερες που κοιτούν προς τα πίσω αντικαθιστώντας τους καθρέπτες και οι οποίες είναι τοποθετημένες αρκετά μπροστά στα εμπρός φτερά όπως στην περίπτωση του 240Ζ.

Advertisement
Advertisement

Πάντως ανεξάρτητα από την πρόταση του Zakharov φαίνεται πως και οι σχεδιαστές της Nissan σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ως πρότυπο τους το 240Ζ προκειμένου να δημιουργήσουν το επόμενο Ζ το οποίο πιθανότατα θα έχει υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα με απόδοση κοντά στους 400 ίππους και θα είναι φυσικά πισωκίνητο.