Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος mega rock star είχε αυτήν την Countach;

Ελλάδα 4:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος mega rock star είχε αυτήν την Countach;

ΝΕΑ

Ποιος mega rock star είχε αυτήν την Countach;

ΝΕΑ

Μια απαστράπτουσα Lamborghini Countach σε άριστη κατάσταση και μάλιστα από τις σπάνιες, με την ονομασία Periscopio, έρχεται να ταράξει τα όνειρα όλων των petrolheads καθώς προωθείται για πώληση.

Advertisement
Advertisement

Θυμίζουμε πως «Periscopio» είχαν κατασκευαστεί μόλις 150 Countach και ήταν αυτές που είχαν ένα «σμιλεμένο» τούνελ στην οροφή για την ορατότητα προς τα πίσω του οδηγού.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, άνηκε κάποτε σε διάσημο δημιουργό και τραγουδιστή της Rock. Η Countach αυτή, χάρη σε αυτή την ιδιαιτερότητα της κατοχής της από τον Sir Rod Stewart, έχει ταξιδέψει κυριολεκτικά σε όλον τον κόσμο, με τα πρώτα της χιλιόμετρα να τα «γράφει» στους Αυστραλιανούς δρόμους. Όπως κάθε καλλιτέχνης της Rock που σέβεται τον εαυτό του, έτσι και ο Rod Stewart δεν θα μπορούσε να έχει ένα «κοινό» αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Για το λόγο αυτό επέλεξε τη Lamborghini Countach LP400 «Periscopio», που για την εποχή του, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 (είχε παρουσιαστεί το 1974), ήταν ένα από τα ελάχιστα αυτοκίνητα που μπορούσε να φτάσει σε τελική ταχύτητα τα 300 χλμ./ώρα. Σημαντικό ρόλο για την εικόνα αυτή, έπαιζε τόσο ο V12 κινητήρας στο πίσω μέρος, όσο και η αεροδυναμική του μορφή, που ήταν προϊόν της έμπνευσης του Marcello Gandini που δούλευε εκείνη την εποχή στον οίκο Bertone.

Χάρη στο σχήμα της, η Countach έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα πλέον επιθυμητά αυτοκίνητα όλων των εποχών και καθόλου τυχαία, έμεινε στην παραγωγή έως το 1990. Οι 150 «Periscopio», ήταν αυτές που άρχισαν την παραγωγή του μοντέλου και ως εκ τούτου είναι πιο σπάνιες και θεωρούνται πιο επιθυμητές στους κύκλους των συλλεκτών. Ο μεγάλος όγκος του V12 των 3,9 λίτρων στο πίσω μέρος, με τα 6 διπλά καρμπυρατέρ της Weber, όριζε εν πολλοίς το συνολικό σχήμα.

Advertisement

Η απόδοση των 375 ίππων, που οδηγούσαν τους πίσω τροχούς μέσω ενός κιβωτίου πέντε ταχυτήτων (το οποίο είναι τοποθετημένο ανάμεσα στα καθίσματα) έκανε εφικτές τις κορυφαίες για την εποχή επιδόσεις. Το αυτοκίνητο που έχουμε εδώ, ήταν ιδιοκτησία του Sir Rod Stewart για 25 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων η συντήρησή του ήταν άριστη.

Advertisement

Το αυτοκίνητο έμεινε στην κατοχή του Rod Stewart έως το 2002. Ο επόμενος ιδιοκτήτης έκανε πολύ σημαντικές δουλειές πάνω στο αυτοκίνητο, μέχρι του «έφερε» το τιμόνι στην αριστερή πλευρά (ενώ αρχικά το αυτοκίνητο ήταν δεξιοτίμονο). Το 2013, το αυτοκίνητο πουλήθηκε ξανά αυτή τη φορά στο Παρίσι και ο ιδιοκτήτης αυτός, έκανε πλήρη αποκατάσταση του κινητήρα.

Αυτό σημαίνει πως τώρα το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να οδηγηθεί από τον νέο του ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν έχει βρεθεί ακόμα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καν τιμή για την πώλησή του αλλά οι εκτιμητές κάνουν λόγο για υπέρβαση του «φράγματος» του ενός εκατομμυρίου ευρώ, που είναι μια καλή τιμή για τη σπανιότητα του αυτοκινήτου αλλά και με δεδομένη και τη δημοφιλία του πρώτου ιδιοκτήτη του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλλάζουν όλα για τους ελεγκτές ΚΤΕΟ ADR/ATP!
Η Stellantis κάνει άνοιγμα στη γεωθερμία
Τα ηλεκτρικά βάζουν τέλος στα όρια ταχύτητας