Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιος είναι ο νέος κινητήρας Tripower της GM;

Ελλάδα 17:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιος είναι ο νέος κινητήρας Tripower της GM;

ΝΕΑ

Ποιος είναι ο νέος κινητήρας Tripower της GM;

ΝΕΑ

Οι οπαδοί των κλασικών αυτοκινήτων Pontiac υψηλής απόδοσης θα απογοητευθούν όταν πληροφορηθούν ότι η ανάσταση του ονόματος Tripower στη GM δεν σημαίνει πλέον επιστροφή της GTO. Η αυτοκινητοβιομηχανία από το Ντιτρόιτ αναβιώνει το όνομα προς χάρη ενός νέου κινητήρα που σχεδιάστηκε για τα επόμενα γενιάς pick up – το Chevy Silverado και το GMC Sierra. Ο κινητήρας θα κάνει το ντεμπούτο του στο Silverado του 2019.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο νέος κινητήρας Tripower δεν είναι μια σύγχρονη ερμηνεία των κλασικών κινητήρων V8 με τρία καρμπιρατέρ στην κορυφή. Αντί αυτού, είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος 4κύλινδρος 2,7 λίτρων βενζίνης που αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 310 ίππων, σύμφωνα με την Automotive News. Ο νέος κινητήρας Tripower έχει σχεδόν την ισχύ της GTO – 360 PS του 1966 – το περασμένο έτος η Pontiac ξαναθυμήθηκε το Tripower.

Ο κινητήρας παίρνει το όνομά του από τη σουίτα τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται για την αύξηση των επιδόσεων και της απόδοσης του 2.7. Ο 4κύλινδρος θα υιοθετεί σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, επιτρέποντας στον κινητήρα να λειτουργεί με δύο μόνο κύλινδρους υπό ελαφριά φορτία. Η ενεργή θερμική διαχείριση αυξάνει και μειώνει τη θερμότητα σε διάφορα μέρη του κινητήρα. Αυτή η τεχνολογία διαχείρισης συμβάλλει στην ταχύτητα προθέρμανσης ή στη μείωση των θερμοκρασιών σε κρίσιμα μέρη του κινητήρα, σύμφωνα με τη δημοσίευση, επιτρέποντας στον κινητήρα να λειτουργεί περισσότερο σε θερμικά αποδοτικό εύρος.

Advertisement
Advertisement

Το τελευταίο κομμάτι της τεχνολογίας Tripower είναι ο έλεγχος ανύψωσης των βαλβίδων εισαγωγής. Χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου υπό ορισμένες συνθήκες οδήγησης. Το σύνολο διαθέτει επίσης και μερικά άλλα techno κόλπα. Η GM χρησιμοποιεί έναν πιο αποδοτικό υπερσυμπιεστή BorgWarner και μια ηλεκτρική αντλία νερού. Ο κινητήρας των 2,7 λίτρων διαθέτει μία από τις υψηλότερες αποδόσεις για ένα κανονικό 4κύλινδρο μοτέρ, σύμφωνα με την Automotive News. Με τόσα προσόντα δεν αποκλείεται να τον δούμε προσεχώς και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας.