Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πιο ποιοτικό και προηγμένο τεχνολογικά, το ανανεωμένο Jeep Cherokee

Ελλάδα 5:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο ποιοτικό και προηγμένο τεχνολογικά, το ανανεωμένο Jeep Cherokee

ΝΕΑ

Πιο ποιοτικό και προηγμένο τεχνολογικά, το ανανεωμένο Jeep Cherokee

ΝΕΑ

Με φρεσκαρισμένη αισθητική, αλλά και με αναβαθμισμένο τεχνολογικό προφίλ, το Jeep Cherokee ενισχύει την παρουσία του στην καυτή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι αισθητικές αλλαγές δεν έχουν επηρεάσει τη γνωστή σιλουέτα του Cherokee καθώς αφορούν κυρίως επεμβάσεις σε λεπτομέρειες όπως αυτές στη μάσκα και τα εμπρός φωτιστικά σώματα που πλέον είναι σε όλες τις εκδόσεις LED. Επιπλέον το καπό είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο βοηθώντας έτσι στη μείωση του βάρους. Αντίστοιχα στο πίσω μέρος οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν δώσει μια πιο τονισμένη αίσθηση ρευστότητας ενώ και εδώ η πίσω πόρτα είναι από ελαφρύ συνθετικό υλικό ενώ πλέον θα διαθέτει και μηχανισμό ανοίγματος χωρίς την χρήση χεριών, που θα χρησιμοποιεί αισθητήρα κίνησης του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα.

Στο εσωτερικό είναι εμφανής η ποιοτική αναβάθμιση υλικών και φινιρίσματος ενώ επανασχεδιασμένη είναι η κεντρική κονσόλα ώστε να δημιουργεί περισσότερο χώρο για μικροαντικείμενα. Αντίστοιχα ωφελημένη είναι μάλιστα και η συνολική χωροταξία καθώς ο χώρος αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 70 λίτρα φθάνοντας συνολικά τα 570 λίτρα. Μεταξύ των τεχνολογικών στοιχείων που έχουν προστεθεί περιλαμβάνεται και η δυνατότητα ενσωμάτωσης ψηφιακής οθόνης 7 ιντσών στον πίνακα οργάνων. Επιπλέον το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με πιο προηγμένα συστήματα ασφάλειας, υποβοήθησης του οδηγού αλλά και συνδεσιμότητας που διαθέτει η Jeep.

180906_Jeep_New-Cherokee-Limited_0856765harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Το ανανεωμένο Cherokee θα προσφέρεται αρχικά με δύο εκδόσεις του 2.2 MultiJet II πετρελαιοκινητήρα με 150 και 195 ίππους ο οποίος θα συνοδεύεται από χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή από μια αναβαθμισμένη έκδοση του αυτόματους 9 σχέσεων. Την επόμενη χρονιά αναμένεται και προστεθεί και ένας νέος 2λιτρος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού απόδοσης περίπου 270 ίππων. Φυσικά σε κάθε περίπτωση η μετάδοση θα γίνεται και στους τέσσερις τροχούς.

Σε αρχική φάση θα είναι διαθέσιμες οι εκδόσεις εξοπλισμού Longitude, Limited και Overland ενώ την επόμενη χρονιά αναμένεται να προστεθούν οι Sport και Trailhawk. Η άφιξη του νέου Jeep Cherokee αναμένεται στις ευρωπαϊκές αγορές μέσα στον Σεπτέμβριο.

180906_Jeep_New-Cherokee-Limited_0856765harpi640