Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο ηλεκτρικό ετοιμάζει η BMW;

Ελλάδα 10:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιο ηλεκτρικό ετοιμάζει η BMW;

ΝΕΑ

Ποιο ηλεκτρικό ετοιμάζει η BMW;

ΝΕΑ

Η BMW έχει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα στα σκαριά. Τώρα παρέχεται η πρώτη επίσημη ματιά για το πώς θα διαμορφωθεί. Ονομάστηκε BMW iNEXT, πρόκειται για νέο EV και θα τεθεί σε παραγωγή το 2021. Τι ακριβώς όμως υπόσχεται η βαυαρική φίρμα με το νέο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το νέο EV λοιπόν υπόσχεται να ενσωματώσει “όλους τους κύριους τομείς της καινοτομίας σε ένα όχημα παραγωγής. Με αυτό τον τρόπο υποθέτουμε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία πέρα από τη δεδομένη ηλεκτροκίνηση, θα παρέχει συνάμα (ημι)αυτόνομες δυνατότητες, προηγμένα συστήματα ασφαλείας και τις τελευταίες τεχνολογίες στα συστήματα ψυχαγωγίας. Δυστυχώς δεν έχουμε πολλά άλλα να πούμε αυτή τη στιγμή, η μοναχική εικόνα του teaser μας δίνει πολύ λίγα στοιχεία. Από ό, τι μπορούμε να δούμε, όμως, μοιάζει περισσότερο με μια εξέλιξη σχεδιασμού του i3 από το i Vision Dynamics και Vision Next 100, πρωτότυπα που είδαμε πέρυσι. Η οροφή φαίνεται να εκτείνεται μέχρι την πόρτα του χώρου αποσκευών, αντί να «σβήνει» στο βασικό κορμό. Έτσι θα περιμένουμε κάποιου είδους hatchback ή crossover αντί για ένα sedan ή coupe.

«Το iNEXT αποτελεί το δοκιμαστικό σωλήνα για το μέλλον μας. Θα ωφελήσει ολόκληρη την εταιρεία, όλες τις μάρκες μας», δήλωσε ο πρόεδρος της BMW Harald Krüger στην ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας. «Για πρώτη φορά, συνδυάζουμε όλες τις βασικές τεχνολογίες για μελλοντική κινητικότητα σε ένα όχημα. Το iNEXT είναι πλήρως ηλεκτρικό, πλήρως συνδεδεμένο και προσφέρει επίσης αυτόνομη οδήγηση. Δώσαμε στους μετόχους μας μια πρώτη ματιά για τον επικείμενο σχεδιασμό του iNEXT. Αργότερα, θα το παρουσιάσουμε ως όχημα Vision».

Advertisement
Advertisement

Μετά την παρουσίαση του πρωτότυπου, το μοντέλο θα τεθεί σε παραγωγή περίπου τρία χρόνια από τώρα στο εργοστάσιο Dingolfing της BMW. Το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής της φίρμας στην Ευρώπη, αφού κατασκευάζει επί του παρόντος μοντέλα όπως οι σειρές 3, 4, 5, 6 και 7, μαζί με τα i3 και i8, καθώς και τα αμαξώματα των Rolls-Royce.