Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Τιμές Καυσίμων | newsmotoChoice: 125

ΝΕΑ

Πιο ασφαλές το οδικό δίκτυο Αθηνών – Σουνίου!

  • Γιώργος Κ. Ανδρής (ga@newsauto.gr)

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής έχουν εκκινήσει τις εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται από την Περιφέρεια Αττικής η ολοκλήρωση του έργου της εκτεταμένης αναβάθμισης του οδικού άξονα της Αθηνών – Σουνίου. Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής έχουν εκκινήσει τις εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος και την χάραξη νέων διαγραμμίσεων του τμήματος μετά την Βάρκιζα και συγκεκριμένα από τον κόμβο του Ribas και για μήκος 7 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι στην Αθηνών  – Σουνίου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τμήμα από τα Λιμανάκια Βουλιαγμένης μέχρι τη Βάρκιζα, αλλά και η ασφαλτόστρωση της Λεωφ. Ποσειδώνος με νέο αντιολισθητικό ασφαλτοτάπητα αθόρυβης κύλισης, νέες διαγραμμίσεις, φωτισμό Led, ενώ παράλληλα, έχει διευκολυνθεί σημαντικά η προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ με τις νέες πεζογέφυρες που έχουν τοποθετηθεί στο ύψος του Φλοίσβου και στον Άλιμο αντίστοιχα. Επιπλέον, εφαρμόζονται για πρώτη φορά μέτρα αποτροπής τροχαίων παραβάσεων όπως η κάμερα ανίχνευσης παραβίασης του φωτεινού σηματοδότη, ενώ και ο χώρος πρασίνου στην κεντρική νησίδα έχει αναβαθμιστεί.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, αναφερόμενος σχετικά, υπογραμμίζει την προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια στην εφαρμογή του στρατηγικού της πλάνου για την αναβάθμιση των μητροπολιτικών υποδομών της Αττικής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει δεσμευτεί και κάνει πράξη την μεγάλη αλλαγή στην εικόνα της Αττικής μας. Η οδική ασφάλεια γίνεται βήμα – βήμα ένα κεκτημένο για τον πολίτη. Με την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων παρεμβάσεων στην Αθηνών – Σουνίου, το παραλιακό μέτωπο θα διαθέτει έναν σύγχρονο, ασφαλή και λειτουργικό δίκτυο, το οποίο σε συνδυασμό και με τα υπόλοιπα έργα υποδομών που υλοποιούμε στην ευρύτερη περιοχή, «οδηγούν» σε νέα πορεία ανάπτυξης όλη την Νοτιοανατολική Αττική».

Σημειώνεται ότι οι εργασίες αναβάθμισης του οδικού δικτύου Αθηνών – Σουνίου υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Επεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Αττικής», το οποίο εκτελείται από την Διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής.

Την λειτουργία ακόμη μιας καινοτόμου εφαρμογής, στο πλαίσιο της μετάβασης της Περιφέρειας Αττικής στη νέα ψηφιακή εποχή, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Πρόκειται για το σύστημα  αυτοματοποιημένης εξυπηρέτησης πολιτών της Δ/νσης Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Παράλληλα ο Γ. Πατούλης πραγματοποίησε επίβλεψη στο σύστημα λειτουργίας πινακίδων Matrix στις σήραγγες Δραπετσώνας.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στις σήραγγες Δραπετσώνας επί της Λεωφ. Παπανδρέου, στις οποίες η Περιφέρεια Αττικής τοποθέτησε νέες σύγχρονες πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων τεχνολογίας FullMatrix με χρηματοδότηση 137.824 ευρώ, αντικαθιστώντας τις παλαιές, οι οποίες παρέμεναν για πάνω από δέκα χρόνια εκτός λειτουργίας.

Οι νέες πινακίδες βρίσκονται στην είσοδο των σηράγγων της Δραπετσώνας, μια ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας, ενώ επικοινωνούν με το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, το οποίο βρίσκεται πάνω από την σήραγγα. Το κέντρο είναι στελεχωμένο και λειτουργεί σε 24ωρη βάση μεριμνώντας για την ομαλή κυκλοφορία εντός των σηράγγων.

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια σε έναν οδικό άξονα όπου παρατηρούνται αρκετά τροχαία ατυχήματα, ενώ και οι συγκεκριμένες σήραγγες έχουν αθροιστικά 900.000 μηνιαίες διελεύσεις οχημάτων.

Οι νέες πινακίδες συμβάλλουν στην πληροφόρηση των οδηγών για την κατάσταση του οδικού δικτύου, ενώ δίνουν την δυνατότητα άμεσης εποπτείας από το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας, στο οποίο υπάρχει εργοταξιακός εξοπλισμός προς αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης στο οδικό δίκτυο, καθώς  και όχημα έτοιμο να επέμβει οποτεδήποτε χρειαστεί.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης αναφερόμενος σχετικά, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:  «Με στρατηγικό στόχο την ασφάλεια του οδικού δικτύου, ενισχύουμε την επικοινωνία με τους χρήστες του. Με τις νέας τεχνολογίας πινακίδες εξασφαλίζεται πιο άμεση και περιεκτικότερη ενημέρωση για τις μετακινήσεις των οδηγών, ενώ το Κέντρο Διαχείρισης εφοδιάζεται με ένα ακόμη χρήσιμο ψηφιακό  εργαλείο  για την εποπτεία των σηράγγων και την ασφάλεια στις διελεύσεις».

Τέλος, σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των σηράγγων προγραμματίζεται η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με φωτιστικά τύπου LED, έργο προϋπολογισμού 1.964.463 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκ το γέμισμα ρεζερβουάρ με e-fuels
Νέο ενεργειακό σοκ: Εμφανίστηκε βακτήριο που «τρώει» τα καύσιμα στο ρεζερβουάρ
Προσοχή! Στο στόχαστρο των κλεφτών τα… γεμάτα ρεζερβουάρ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Οι υπόλοιπες ειδήσεις στο Πρώτο ΘΕΜΑ