Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πινακίδα πωλείται έναντι 20 εκατ. δολαρίων!

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πινακίδα πωλείται έναντι 20 εκατ. δολαρίων!

ΝΕΑ

Πινακίδα πωλείται έναντι 20 εκατ. δολαρίων!

ΝΕΑ

Τον ουρανό με τ’ άστρα ζητά ένας Αμερικανός, προκειμένου να πουλήσει μια πινακίδα κυκλοφορίας. Τι το ξεχωριστό έχει η τελευταία;

Advertisement
Advertisement

Οι φίλοι της αυτοκίνησης με τεράστια οικονομική επιφάνεια, δεν διστάζουν να δαπανήσουν υπέρογκα ποσά προκειμένου να εντάξουν στο γκαράζ τους ένα σπάνιο στολίδι. Ανάμεσα στις αναρίθμητες περιπτώσεις συναντάμε τη Ford Mustang Bullitt του 1968, η οποία πρωταγωνίστησε στο διάσημο κυνηγητό της ταινίας “Bullitt” και πωλήθηκε έναντι 3,4 εκατ. ευρώ.

Ποιος, όμως, θα δώσει έναν πακτωλό χρημάτων για μια πινακίδα; Πόσο, μάλλον, όταν ζητείται το αστρονομικό ποσό των 20.000.000 δολάρια! Ο κάτοχος της εν λόγω πινακίδας ζητά τον… ουρανό με τα άστρα εξαιτίας της λέξης “New York” που αναγράφεται στην πινακίδα αντί αριθμού.

Advertisement
Advertisement

Είναι, δηλαδή, η μοναδική νόμιμη πινακίδα που κυκλοφορεί στη Νέα Υόρκη και αναγράφει την ονομασία της αμερικανικής πόλης.

Σημειώστε πως η πινακίδα πάει «πακέτο» με ένα Volvo V70 της δεκαετίας του 1990, το οποίο πωλείται μέσω της εταιρείας “DuPont Registry”.

Η «χρυσή» πινακίδα ανήκει στην οικογένεια του ιδιοκτήτη από τη δεκαετία του 1970, ενώ με το πέρασμα των χρόνων τοποθετήθηκε σε πολλά οχήματα.

Advertisement

Η ιστορία της… χρυσής πινακίδας

Η Νέα Υόρκη ήταν η πρώτη Πολιτεία η οποία κατέστησε υποχρεωτική την τοποθέτηση πινακίδων στα αυτοκίνητα (1901), ενώ από το 1978 επιτρέπεται η διάθεση πινακίδων με προτιμώμενες αριθμοσειρές ή αποκλειστικά με γράμματα (μέχρι 8). Αυτό σημαίνει πως οι ιδιοκτήτες μπορούν να αναγράψουν ό,τι τραβάει η όρεξή τους αρκεί να μην προσβάλλεται η δημόσια αιδώς.

Advertisement

Ο κάτοχος της πινακίδας των… 20 εκατ. δολαρίων, λοιπόν,  ήταν από τους προνοητικούς και φρόντισε να πείσει τον πατέρα του να την αποκτήσουν. Όπως και έγινε!

«Στα τέλη του 1970, όταν συμβούλεψα τον πατέρα μου να παραγγείλει τη συγκεκριμένη πινακίδα, γνώριζα πως ήταν ξεχωριστή. Ποτέ, όμως, δεν συνειδητοποίησα το μέγεθος της αξίας της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κάτοχός της, μιλώντας στην εταιρεία DuPont Registry.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Έκλεβαν Smart και τα πουλούσαν ως… ανταλλακτικά!
Πρωταθλητές τα ηλεκτρικά ποδήλατα!
Ποιος κέρδισε το έργο Γραμμή 4 του Μετρό ύψους 1,1 δισ. ευρώ