Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πήγε για μαλλί και βγήκε… κουρεμένος (+video)

Ελλάδα 13:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πήγε για μαλλί και βγήκε… κουρεμένος (+video)

ΝΕΑ

Πήγε για μαλλί και βγήκε… κουρεμένος (+video)

ΝΕΑ

Διαβάστε την απίθανη ιστορία ενός… εξυπνάκια, στις ΗΠΑ και το πως εγκλωβίστηκε στη δική του παγίδα.

Advertisement
Advertisement

Λένε ότι το κάρμα είναι σαν μπούμερανγκ και πάντα επιστρέφει σε σένα.

Ένας απίθανος τύπος που έβγαλε τη Mercedes-AMG G63 του σε δημοπρασία, έμαθε ότι ο δύσκολος δρόμος είναι αυτός της απληστίας και κατέληξε να χάσει χρήματα αντί να έχει κέρδος.

Αυτή είναι η περίεργη ιστορία ενός ασυνείδητου πωλητή που έκανε τα πάντα λάθος, όταν προσπαθούσε να πουλήσει τη G63 ​​του. Ήθελε να ανεβάσει την τιμή πώλησης στη δημοπρασία με αθέμιτα μέσα, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς όπως τα σχεδίαζε.

Advertisement
Advertisement

Κέρδισε κατά λάθος τη δημοπρασία και χρειάστηκε να πληρώσει 4.300 δολάρια περισσότερα από την προσφορά του, για να κρατήσει το δικό του αυτοκίνητο!

Η ιστορία αποκαλύφθηκε από τον ιδιοκτήτη της SwitchCars Doug Tabutt. Συνέβη σε έναν από τους πελάτες του, ο οποίος αποφάσισε να πουλήσει τη Mercedes-AMG G63 του 2015, στη δημοφιλή δημοπρασία, με τιμή κράτησης 90.000 δολάρια.

Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτούς τους ιστότοπους, η υποβολή προσφορών ξεκίνησε αργά και ο πωλητής ανησυχούσε ότι θα έχανε χρήματα, γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει προσφορά για το δικό του όχημα, σε μια προσπάθεια να τονώσει την επιθυμία του και να ανεβάσει την τιμή του.

Advertisement

Έβαλε την fake προσφορά του κοντά στην προθεσμία της δημοπρασίας, αλλά δεν συνειδητοποίησε ότι θα ήταν η τελευταία. Και ίσως αυτό δεν θα ήταν άξιο αναφοράς, αν δεν είχε καταλήξει να κερδίσει τη δημοπρασία με μια ψευδή προσφορά. Επιπλέον, έπρεπε να πληρώσει το ασφάλιστρο του αγοραστή, το οποίο, στην περίπτωση του Bring A Trailer (ο τίτλος της δημοπρασίας), είναι το 5% της κερδισμένης προσφοράς.

Advertisement

Αυτό που έκανε ο άπληστος πωλητής, ονομάζεται shill bidding, το οποίο αναφέρεται στην πρακτική της σκόπιμης υποβολής προσφορών σε ένα αντικείμενο που δημοπρατείται, προκειμένου να ανεβάσει τεχνητά την τιμή του και να αυξήσει τα κέρδη του.

Όπως αποδεικνύεται, αν και ανήθικη, είναι μια πρακτική που έχει αυξηθεί σημαντικά πρόσφατα, και παρόλο που οι περισσότεροι ιστότοποι δημοπρασιών έχουν θέσει κανόνες εναντίον της, πολλοί πλειοδότες εξακολουθούν να είναι σε θέση να παραμείνουν απαρατήρητοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα καινούργια μοντέλα δεν χωράνε στα πάρκινγκ!
Στέλνουν το δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι με €2.500
Οπισθοδρόμηση για τα συνθετικά καύσιμα

Advertisement