Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είπαν ΟΧΙ στο Παρίσι;

Ελλάδα 5:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είπαν ΟΧΙ στο Παρίσι;

ΝΕΑ

Ποιες αυτοκινητοβιομηχανίες είπαν ΟΧΙ στο Παρίσι;

ΝΕΑ

Το σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού διεξάγεται κάθε δεύτερο φθινόπωρο, καθώς εναλλάσσεται με αυτό της Φρανκφούρτης. Είναι το πρώτο σε προσέλευση κοινού, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα έχει και πολλούς μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες όλο το χρόνο. Φέτος (29 Σεπτεμβρίου-16 Οκτωβρίου) θα φιλοξενήσει δεκάδες παγκόσμιες πρεμιέρες, όμως ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν θα έχουν καν περίπτερο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το κόστος συμμετοχής σε μία έκθεση τέτοιου βεληνεκούς είναι πολύ υψηλό και φαίνεται ότι οι κατασκευαστές αναζητούν πιο στοχευμένους τρόπους για να προσεγγίσουν το κοινό στις εκθέσεις και στα μοντέλα τους. Όχι γενικώς και αορίστως, αλλά τους εν δυνάμει πελάτες τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι δύο μάρκες με αυτοκίνητα επιδόσεων του Ομίλου Volkswagen, δηλαδή η Lamborghini και η Bentley, θα απέχουν από το σαλόνι του Παρισιού. Η ιταλική και η βρετανική μάρκα προφανώς θα επικεντρωθούν στην έκθεση του Λος Άντζελες (18-27 Νοεμβρίου), καθώς η αγορά των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα σημαντική για αυτές.

Advertisement
Advertisement

Απούσες από το μεγάλο ραντεβού της αυτοκίνησης θα είναι επίσης η Volvo (παρότι μόλις αποκάλυψε το V90 Cross Country), η Ford και η Aston Martin. Σημειώστε πως η Σουηδική εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα δίνει το “παρών” μόνο στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και είναι το μεγάλο ετήσιο αυτοκινητικό ραντεβού της χρονιάς σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το newsauto.gr θα βρίσκεται πάντως στη γαλλική πρωτεύουσα και θα καταγράψει για εσάς τα πάντα…