Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια θα είναι τα τέσσερα επόμενα SUV της Ford;

Ελλάδα 0:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια θα είναι τα τέσσερα επόμενα SUV της Ford;

ΝΕΑ

Ποια θα είναι τα τέσσερα επόμενα SUV της Ford;

ΝΕΑ

Η Ford φαίνεται πως έχει πιάσει το νόημα και ετοιμάζει επίθεση στην πλέον δημοφιλή κατηγορία της αυτοκίνησης, αυτή των SUV. Όπως ανακοινώθηκε, η αμερικάνικη μάρκα θα παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλαδή κατά μέσο όρο ένα αυτοκίνητο ανά έτος!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Ford, πρόκειται για τέσσερα μοντέλα με νέο όνομα, σε κατηγορίες μάλιστα στις οποίες σήμερα δεν εκπροσωπείται η εταιρεία! Ποιες θα είναι άραγε αυτές, έχοντας υπόψη τα SUV που φέρουν σήμερα το μπλε οβάλ σήμα στη μάσκα τους;

Αυτή τη στιγμή, το μικρότερο όχημα ελεύθερου χρόνου στη γκάμα της Ford είναι το EcoSport (αναμένεται στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες). Με μήκος 4,27 m. τοποθετείται απέναντι σε αυτοκίνητα όπως το Peugeot 2008 και το Opel Mokka. Ένα ακόμη μικρότερο μοντέλο με εκτός δρόμου δυνατότητες κίνησης δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί. Μην ξεχνάμε ότι η Opel διαθέτει το Adam Rocks. Ένα ακόμη πιθανό SUV για τη Ford θα μπορούσε να είναι ο ανταγωνιστής του Qashqai. Το Kuga έχει μήκος 4,54 m. και βρίσκεται στην αμέσως μεγαλύτερη κατηγορία, εκείνη του RAV4 και του CR-V.

Advertisement
Advertisement

Θα ποντάραμε επίσης σε ένα μεγάλο υβριδικό – ή και ηλεκτρικό ακόμη – SUV, μεγαλύτερο από το Edge. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει premium αντιπάλους, ανάμεσά τους το αναμενόμενο για το 2018 Q6 e-tron της Audi. Θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε έκδοση Vignale, ώστε να προσφέρει πολυτελές εσωτερικό και πλούσιο εξοπλισμό. Όσο για το τέταρτο SUV, θα μπορούσε να είναι μία σκληροτράχηλη έκδοση, ένα πραγματικό 4×4 με μεγάλες off road δυνατότητες ή ένα SUV επιδόσεων με το σήμα ST ή RS.

Εμείς κάναμε τις προβλέψεις μας και περιμένουμε να δούμε τι θα μας φέρουν τα επόμενα χρόνια. Για τη Ford αναμένονται πάντως συναρπαστικά.