Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια θα είναι η πρώτη πετρελαιοκίνητη Bentley;

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια θα είναι η πρώτη πετρελαιοκίνητη Bentley;

ΝΕΑ

Ποια θα είναι η πρώτη πετρελαιοκίνητη Bentley;

ΝΕΑ

Η Bentayga δεν θα είναι μόνο το πρώτο SUV στην ιστορία της Bentley, θα είναι και το πρώτο της μοντέλο που θα εφοδιάζεται με diesel κινητήρα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanAuto)

Αυτή την αποκάλυψη έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Wolfgang Duerheimer, που εξήγησε ποιος λόγος τους οδήγησε σε αυτή την επιλογή, χωρίς όμως να αποκαλύψει τη χωρητικότητα και την ισχύ της συγκεκριμένης μονάδας.

«Είμαστε αισιόδοξοι πως πήραμε τη σωστή απόφαση προχωρώντας στην παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου. Ήδη τα μηνύματα που λαμβάνουμε από πιθανούς αγοραστές είναι πολύ ενθαρρυντικά. Από εκεί και πέρα, καθώς πρέπει να μειωθεί ο αριθμός ρύπων από τα μοντέλα της γκάμας μας, έχουμε εισάγει κινητήρες νέας τεχνολογίας, όπως τον ολοκαίνουριο υπέρ-τροφοδοτούμενο V8. Ο πρώτος μας diesel θα εφοδιάζει το SUV μας ενώ σκοπεύουμε να εισάγουμε και υβριδική έκδοσή του», είπε ο Durheimer στο Automotive News.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τη Bentley, το ενδιαφέρον τους για απόκτηση της Bentayga έχουν εκφράσει περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες εν δυνάμει πελάτες. Αναμένεται να τη δούμε στην έκθεση της Φρανκφούρτης ενώ θα μπει στην παραγωγή μέσα στο 2016, νωρίτερα δηλαδή από τα αντίστοιχα μοντέλα των Rolls-Royce, Lamborghini και Maserati.

Στη φωτογραφία το πρωτότυπο EXP 9 F Concept