Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια θα είναι η αξία μεταπώλησης του Astra;

Ελλάδα 22:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια θα είναι η αξία μεταπώλησης του Astra;

ΝΕΑ

Ποια θα είναι η αξία μεταπώλησης του Astra;

ΝΕΑ

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες κάθε επίδοξου πελάτη προτού αποφασίσει ποιο αυτοκίνητο θα αγοράσει, αφορά την αξία μεταπώλησης του. Κι όχι άδικα. Σε αυτόν τον τομέα, αν είστε ένας από τους 400.000 κατόχους του Opel Astra (που λανσαρίστηκε το 2015), η γερμανική εταιρεία σας έχει καλά νέα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις της Bähr & Fess, το εν λόγω μοντέλο προσφέρει την υψηλότερη αξία μεταπώλησης στην κατηγορία του. Χάνοντας μόνο το 41,5% της αξίας του μετά από τρία χρόνια (ή 60.000 km), το Astra βρίσκεται κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες μπροστά από το VW Golf που κατατάσσεται στη δεύτερη θέση (απαξίωση 43,5%).

Ακολουθούν τα Audi A3 (44,5%), Seat Leon και Skoda Octavia (και τα δύο στο 46,5%) και η BMW Σειρά 1 (47%).

Advertisement
Advertisement

«Το Astra μας είναι ‘κατά συρροή’ νικητής σε συγκριτικές δοκιμές, έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία και τώρα επικρατεί στην κορυφή μετά από μάχη με ισχυρούς αντιπάλους», δήλωσε ο Peter Küspert, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων & Aftersales της Opel. «Η υψηλή αξία μεταπώλησης του Astra επιβεβαιώνει την άριστη ποιότητα του bestseller μας. Ιδιώτες πελάτες αλλά και διαχειριστές στόλων (fleet) μπορούν να είναι σίγουροι ότι η αγορά ενός Opel Astra θεωρείται μία καλή επένδυση».

Βέβαια οφείλουμε να παραδεχθούμε πως η παραπάνω πρόβλεψη, αφορά ευρωπαϊκά δεδομένα και όχι… ελληνικά όπου η οικονομική κατάσταση της χώρας έχει φέρει αλλοιώσεις σε κάθε τομέα.