Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια Mercedes κρύβεται πίσω από το κύμα; (vid)

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια Mercedes κρύβεται πίσω από το κύμα; (vid)

ΝΕΑ

Ποια Mercedes κρύβεται πίσω από το κύμα; (vid)

ΝΕΑ

Θέμα λίγων ημερών είναι η αποκάλυψη του νέου μοντέλου της γερμανικής μάρκας. Πρόκειται για την E-Class Estate, το νέο μεγάλο και πολυτελές station wagon της Mercedes. Ήδη στο twitter έχουν δημοσιευτεί οι πρώτες φωτογραφίες, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες του αμαξώματος και του εσωτερικού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η έκδοση Estate βασίζεται βέβαια στη sedan E-Class, με την οποία μοιράζεται πλατφόρμα, μηχανικά μέρη και ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Και αυτή θα εφοδιάζεται με τεχνολογία ημι-αυτόνομης οδήγησης, που θα επιτρέπει την κίνηση σε μία λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού.

Ανάμεσα στους κινητήρες της θα βρίσκεται και ο πρώτος τετρακύλινδρος diesel, με κωδική ονομασία OM 654 και τεχνολογία εκπομπής ρύπων ώστε να πληροί ήδη τις προδιαγραφές ρύπων που θα επιβάλει η ΕΕ το Σεπτέμβριο του 2017.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes επανασχεδίασε τους θαλάμους καύσης και εξέλιξε το σύστημα μετεπεξεργασίας των καυσαερίων, το οποίο τοποθετείται απευθείας στον κινητήρα και όχι κάτω από το πάτωμα του αυτοκινήτου. Με αυτόν τον τρόπο η αποτελεσματικότητά του επηρεάζεται λιγότερο από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και το οδηγικό στιλ.

O 2λιτρος diesel αποδίδει 195 ίππους, καταναλώνει κοντά στα 4 lt/km και εκπέμπει στο περιβάλλον λίγο πάνω από 100 g. CO2 ανά km. Μέχρι το 2019 όλα τα πετρελαιοκίνητα Mercedes θα εφοδιάζονται από τους νέους diesel, σε διάφορες ιπποδυνάμεις.

Advertisement