Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια μεγάλη έκπληξη κρύβει η Toyota;

Ελλάδα 14:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια μεγάλη έκπληξη κρύβει η Toyota;

ΝΕΑ

Ποια μεγάλη έκπληξη κρύβει η Toyota;

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία έχει πλήθος μοντέλων για κάθε οδηγό σε όλο τον πλανήτη. Λείπει όμως κάτι πολύ ενδιαφέρον από τη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Το τμήμα Gazoo Racing της Toyota, γνωστό για τα σπορ αυτοκίνητα όπως τα GR86 και GR Supra και τα hot hatch όπως τα GR Yaris και GR Corolla, σκέφτεται τώρα το πρώτο πραγματικό SUV επιδόσεων.

Ο πρόεδρος του τμήματος GR, Tomoya Takahashi, αναγνωρίζει τη ζήτηση για ένα σπορ αλλά και πρακτικό όχημα, προτείνοντας ότι ένα GR SUV θα εξυπηρετούσε τους πελάτες που χρειάζονται τόσο τους χώρους όσο και τις επιδόσεις.

Η Toyota προσφέρει ήδη τις εκδόσεις GR Sport αρκετών SUV, οι οποίες διαθέτουν μικρές αναβαθμίσεις στη σχεδίαση και την ανάρτηση.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, αυτές δεν είναι τόσο σπορ όσο τα ολοκληρωμένα μοντέλα GR, τα οποία διαθέτουν μεγαλύτερη ισχύ και πιο επιθετικό σχεδιασμό.

Μιλώντας σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, ο Takahashi υπογράμμισε την ανάγκη για ένα GR SUV.

Ενώ ο Takahashi δεν διευκρίνισε ποιο μοντέλο θα μπορούσε να είναι το πρώτο SUV της GR, ξεχωρίζουν αρκετοί υποψήφιοι.

Advertisement

Σε αυτούς περιλαμβάνονται το Yaris Cross, το C-HR, το Corolla Cross και το δημοφιλές RAV4. Το Yaris Cross, το C-HR και το Corolla Cross θεωρούνται ως οι πιο πιθανοί υποψήφιοι για την «φροντίδα» GR, λόγω του ασφάλτινου χαρακτήρα τους.

Το μεγαλύτερο RAV4 αποτελεί επίσης έναν ισχυρό υποψήφιο σε παγκόσμια κλίμακα.

Advertisement

Αντίθετα, τα SUV με πλαίσιο τύπου σκάλας, όπως τα Land Cruiser 250 και 300 Series, είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστούν για βελτιωμένες επιδόσεις στο δρόμο, χωρίς να διακυβεύονται οι εκτός δρόμου ικανότητές τους.

Από όλα αυτά τα μοντέλα, εκείνο με τις περισσότερες πιθανότητες μοιάζει να είναι το C-HR, το οποίο, αν προχωρήσει το σχέδιο, αναμένεται να έχει σημαντικές αναβαθμίσεις στην ανάρτηση και το πλαίσιο, ενώ θα εφοδιαστεί και με τον κινητήρα 1,6 λίτρων με απόδοση κοντά στους 300 ίππους.

Η κίνηση της Toyota να αναπτύξει ένα SUV GR ευθυγραμμίζεται με τις τάσεις που παρατηρούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου τα SUV με έμφαση στις επιδόσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλή.

Advertisement

Ανταγωνιστές όπως η Volkswagen, η Cupra, η Mini και η Hyundai, καθώς και premium μάρκες όπως η BMW M, η Mercedes-AMG και η Audi Sport, προσφέρουν ήδη SUV υψηλών επιδόσεων.

Η είσοδος της Toyota σε αυτή την κατηγορία θα διαφοροποιήσει περαιτέρω τη σειρά GR, προσφέροντας σπορ επιδόσεις με την πρακτικότητα ενός SUV.