Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια μάρκα είναι πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη;

Ελλάδα 13:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια μάρκα είναι πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Ποια μάρκα είναι πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών στην Ευρώπη;

ΝΕΑ

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν… έβαλε φρένο στην απογείωση των πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

 

Αναλυτικότερα, η Renault… φιγουράρει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία ΕV μοντέλων, το διάστημα Ιανουάριος-Νοέμβριος 2020, στη Γηραιά Ήπειρο, με 95.985 πωληθείσες μονάδες. Σε σύγκριση, μάλιστα, με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους, η εμπορική πορεία της γαλλικής εταιρείας στην εν λόγω κατηγορία σημειώνει κατακόρυφη αύξηση, της τάξεως του 80%.

Τα… εύσημα πρέπει να αποδοθούν στο τρίτης γενιάς ZOE (2019) το οποίο συνιστά το bestseller στα ηλεκτρικά επιβατικά στην Ευρώπη, με 1 εκατ. πωλήσεις. Εντός του 2020 το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της Renault μετρά 84.000 πωλήσεις, σχεδόν διπλάσιες, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Advertisement
Advertisement

Renault Zoe

Σημειώνεται πως για την αναρρίχησή του στην κορυφή των πωλήσεων, σημαντική ώθηση παρείχε η εμπορική του πορεία στις αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Κυριαρχία της Renault παρατηρείται και στην κατηγορία των ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, με αιχμή του δόρατος το Kangoo Z.E, που δεσπόζει στην κορυφή των πωλήσεων με 1.760 μονάδες (Ευρώπη).

Advertisement

«Η πανδημία του κορωνοϊού δεν κρίθηκε ικανή να επιβραδύνει την αύξηση της δημοφιλίας των ηλεκτρικών, η αύξηση των πωλήσεων των οποίων στις ευρωπαϊκές αγορές αποτυπώνεται μεταξύ 70 και 80 ποσοστιαίων μονάδων. Ακόμη, το μερίδιό τους στην αγορά υπολογίζεται γύρω στο 5%», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Gilles Normand, Αντιπρόεδρος του τομέα Ηλεκτρικών Οχημάτων και Υπηρεσιών Κινητικότητας.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η Renault διενεργεί σημαντικές προσπάθειες για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, λανσάροντας μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων.

Στο πλαίσιο αυτό, μόλις πρόσφατα, παρουσίασε το όραμά της για την ηλεκτροκίνηση, «σπονδυλική στήλη» του οποίου θα συνιστά το Megane eVision.

Σημειωτέον πως η μάρκα διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα… εξηλεκτρισμένων οχημάτων, στην πλειονότητά τους plug-in υβριδικά και υβριδικά. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Clio, Captur και Megane, όπως και το επερχόμενο Arkana.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Ρεκόρ πωλήσεων για τα ηλεκτρικά το Σεπτέμβριο

Σημαντικές πρωτιές για την Peugeot στην Ελλάδα