Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια λάστιχα κάνουν και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Ελλάδα 15:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια λάστιχα κάνουν και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Ποια λάστιχα κάνουν και για ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

ΝΕΑ

Πολύ πριν τα ηλεκτρικά οχήματα ξεκινήσουν να γίνουν πιο μαζικά, η Continental, ήδη, εξέλισσε τα ελαστικά της,  με στόχο την επίτευξη πιο μεγάλης απόδοσης και λιγότερης κατανάλωσης.

Advertisement
Advertisement

Κάτι που απαιτούσε μικρότερη αντίσταση και πιο χαμηλό θόρυβο κύλισης αλλά και πιο υψηλή διάρκεια ζωής, χωρίς, όμως, συμβιβασμούς στην ασφάλεια.

Όλα τα οχήματα, ανεξάρτητα από τον τύπο κίνησης τους, επωφελούνται από αυτές τις τεχνολογικές εξελίξεις της Continental. Ωστόσο, αυτές οι καινοτομίες είναι ιδιαίτερα αισθητές στους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων. Και αυτό διότι, η βελτίωση ενός ελαστικού, κατά μία μόνο κατηγορία αντίστασης κύλισης στην ετικέτα ελαστικών της ΕΕ, ήδη αυξάνει την αυτονομία του ηλεκτρικού οχήματος κατά, περίπου, 3% έως 4%.

Για αυτό τα ελαστικά με τη νέα σήμανση «EV-Compatible» φέρνουν πιο κοντά την υλοποίηση της στρατηγικής της Continental, να βελτιστοποιήσει όλη την γκάμα της, για όλα τα ηλεκτρικά οχήματα.

Advertisement
Advertisement

Με αυτή τη νέα σήμανση όλες οι νέες σειρές ελαστικών της Continental, για επιβατικά οχήματα, πληρούν τις απαιτήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Παράλληλα, τα ελαστικά αυτά, συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και στα οχήματα με συμβατικούς τύπους κίνησης.

Το 2022, 9 στους 10 κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων βασίστηκαν στα premium ελαστικά Continental, ως ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (ΟΕ), στα εργοστάσια παραγωγής τους.

Advertisement

Ανάμεσα σε αυτούς η Tesla, η Porsche και η Mercedes-Benz. Αλλά και Ασιάτες κατασκευαστές, όπως η KIA και η BYD, καθώς και άλλοι Αμερικανοί κατασκευαστές, όπως η Ford κάνουν το ίδιο.

Στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Αμερική (Βόρεια, Νότια και Κεντρική), οι 5 πιο επιτυχημένοι κατασκευαστές αυτοκινήτων φορούν ελαστικά Continental, ως OE, ενώ στην Ασία – Ειρηνικό, 4 στους 5 πιο επιτυχημένους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων εμπιστεύονται τα προϊόντα Continental.

Advertisement

Η γκάμα ελαστικών της Continental περιλαμβάνει θερινά, χειμερινά και all season ελαστικά για, σχεδόν, κάθε μοντέλο ηλεκτρικού οχήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ελαστικά αυτά προσφέρουν ειδικές τεχνολογίες για αντοχή, στιβαρότητα και ασφάλεια, χαρακτηριστικά που είναι ιδιαίτερα σημαντικά στα ηλεκτρικά οχήματα, όπως οι δείκτες υψηλού φορτίου και το “ContiSilent”, ένα προϊόν που δίνει ιδιαίτερα μειωμένο θόρυβο κύλισης στο εσωτερικό του θαλάμου επιβατών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιες μεγάλες αλλαγές έρχονται στα λάστιχα και γιατί;
Continental: Γήπεδα μπάσκετ από ανακυκλωμένα ελαστικά
Ελαστικά Kumho: Νέος αντιπρόσωπος στην Ελλάδα

Advertisement