ΝΕΑ

Ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2018; (+video)

Ελλάδα 5:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2018; (+video)

ΝΕΑ

Ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2018; (+video)

ΝΕΑ

Ολοκληρώνοντας τη χρονιά, ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP ανακοίνωσε τα αυτοκίνητα που πήραν την υψηλότερη βαθμολογία ανά κατηγορία για την ασφάλεια που προσφέρουν το 2018. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Τη φετινή χρονιά ο EuroNCAP εισήγαγε ακόμη πιο αυστηρές δοκιμές ασφαλείας για τα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων και στην προστασία των πεζών, ποδηλατών κ.ο.κ., εκτός φυσικά από αυτή των επιβατών του κάθε αυτοκινήτου. Παράλληλα, για πρώτη φορά εντάχθηκαν στην αξιολόγηση και τα συστήματα αυτόνομης οδήγησης που διαθέτουν τα αυτοκίνητα.

Τα μοντέλα που ξεχώρισαν ανά κατηγορία εκτός από τα 5 αστέρια που έλαβαν για την ασφάλειά τους, κατέκτησαν και την υψηλότερη βαθμολογία στους 4 κύριους τομείς αξιολόγησης, δηλαδή στην Προστασία των ενηλίκων, την Προστασία των παιδιών, την Ασφάλεια των πεζών και στα Συστήματα ασφαλείας.

Ο μεγάλος νικητής στην πιο δημοφιλή κατηγορία των Μικρών Οικογενειακών Αυτοκινήτων ήταν για το 2018 η Mercedes A-Class, η οποία αξιολογήθηκε με 96% για την προστασία των ενηλίκων, 91% στα παιδιά, 92% στους πεζούς και 75% για τα συστήματα ασφαλείας της.

Advertisement
Advertisement

Στην κατηγορία των Μεγάλων Οικογενειακών Αυτοκινήτων την πρώτη θέση για το 2018 πήρε το Lexus ES, που έλαβε 91% στους ενήλικες, 87% στα παιδιά, 90% στους πεζούς και 77% στα συστήματα ασφαλείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ES πήρε την πρώτη θέση για την ασφάλεια που προσφέρει και στη νεοσύστατη κατηγορία των Ηλεκτρικών και Υβριδικών μοντέλων.

ES crash

Στην περίπτωση των Μεγάλων SUV, την πρωτιά πήρε το Hyundai Nexo, με βαθμολογία 94% στους ενήλικες, 87% στα παιδιά, 67% στους πεζούς και 80% στα συστήματα ασφαλείας.

Advertisement

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο EuroNCAP πραγματοποίησε φέτος δοκιμές ασφαλείας σε 23 νέα μοντέλα που λανσαρίστηκαν μέσα στο 2018 (εκτός του Fiat Panda που επανεξετάστηκε). Τα 16 από αυτά έλαβαν 5 αστέρια για την ασφάλεια που προσφέρουν, 4 έλαβαν 4 αστέρια, ενώ από 1 μοντέλο έλαβε 3, 1 και 0 αστέρια.

Advertisement