Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι η πιο δύσκολη μεταφορά στον κόσμο; (+video)

Ελλάδα 0:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η πιο δύσκολη μεταφορά στον κόσμο; (+video)

ΝΕΑ

Ποια είναι η πιο δύσκολη μεταφορά στον κόσμο; (+video)

ΝΕΑ

Υπάρχουν πολλές δοκιμασίες για έναν οδηγό-μεταφορέα, αλλά ορισμένες, εκτός από ασυνήθιστες, είναι και πραγματικές προκλήσεις.

Advertisement
Advertisement

Όλοι όσοι έχουν υιοθετήσει κάποιο κατοικίδιο ζώο, γνωρίζουν καλά ότι όταν το έχουν μαζί τους στο αυτοκίνητο, πρέπει και συνήθως είναι ακόμα πιο προσεκτικοί.

Πολύ μεγαλύτερος είναι ο συντελεστής δυσκολίας, για τους οδηγούς, που εργάζονται σε ιππικούς ομίλους ή σε ζωολογικούς κήπους και πρέπει να «κουμαντάρουν» τρέιλερ με μεγαλόσωμα και σε αρκετές των περιπτώσεων άγρια ζώα. Αλλά υπάρχει μια περίπτωση, η οποία με… διαφορά ύψους, ξεπερνά όλες τις υπόλοιπες!

Το να μεταφέρεις το ψηλότερο ζώο ξηράς, στον πλανήτη, ακούγεται και είναι μια πραγματική πρόκληση. Ναι, αν το μυαλό σας πηγαίνει κατευθείαν στην καμηλοπάρδαλη, είστε μέσα!

Advertisement
Advertisement

Τα πρότυπα μεταφοράς μιας καμηλοπάρδαλης, μπορεί να διαφέρουν από χώρα σε χώρα, υπάρχει όμως ένας κοινός παρονομαστής. Το ειδικά διαμορφωμένο και με ανοικτή οροφή τρέιλερ, για να μπορέσει να φιλοξενήσει το ιδιαίτερο και ιδιόμορφο αυτό μηρυκαστικό, που σε πλήρη ανάπτυξη, με τον τεράστιο λαιμό του, μπορεί να ξεπεράσει τα έξι μέτρα ύψους!

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, για τον οποίο η καμηλοπάρδαλη περνά από ειδικό τεστ ευεξίας και ιστορικού συμπεριφοράς, πριν αποφασιστεί η μεταφορά της σε τρέιλερ, καθώς λόγω της κατασκευής της, η απώλεια των αισθήσεων, με νάρκωση, εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωής της.