Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια είναι η νέα μάρκα της Nio;

Ελλάδα 14:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια είναι η νέα μάρκα της Nio;

ΝΕΑ

Ποια είναι η νέα μάρκα της Nio;

ΝΕΑ

Η κινεζική πολυεθνική από τη Σαγκάη επιβεβαίωσε το λανσάρισμα μίας νέας μάρκας τον ερχόμενο Μάιο.

Advertisement
Advertisement

Αυτή δεν είναι άλλη από την Onvo, η οποία θα αποτελέσει τη νέα θυγατρική εταιρεία της Nio. Κάτω από το σήμα της θα κατασκευάζει πιο προσιτά μοντέλα τα οποία θα έχουν ως στόχο τον μέσο οικογενειάρχη με το ανάλογο μέσο εισόδημα.

Το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας αναμένεται να αποτελέσει αντίπαλο του Tesla Model Y και θα αρχίσει να παραδίδεται στην κινεζική αγορά στα τέλη του έτους.

Το Nio EC7 είναι ένα πολυτελές SUV στη γκάμα της εταιρείας

Η ονομασία του η οποία και χρησιμοποιείται εσωτερικά στην εταιρεία είναι L60, κάτι που επιβεβαιώθηκε όταν εντοπίστηκε το πρωτότυπο να πραγματοποιεί δοκιμές.

Advertisement
Advertisement

Η επωνυμία Onvo κατατέθηκε από τη Nio το 2022. Ο στόχος ήταν ξεκάθαρος εξ αρχής: Μία μάρκα για τον μέσο καταναλωτή και τη μαζική αγορά.

Ο CEO της Nio, William Li αποκάλυψε πριν λίγο καιρό ότι το πρώτο Onvo θα είναι φθηνότερο από το Model Y και θα υιοθετήσει όλες τις τεχνολογίες της μητρικής εταιρείας.

Το premium εσωτερικό των Nio, λογικά δε θα είναι παρόν στα πιο προσιτά Onvo

Η Nio έχει ήδη συστήσει δικές της μάρκες, όπως η Firefly και η Alps στην Ευρώπη (επίσημα από το 2025) και η Onvo δεν πρόκειται να αποτελέσει εξαίρεση.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε εάν η νέα μάρκα από την Κίνα θα γίνει μέρος της ευρωπαϊκής πραγματικότητας τα επόμενα χρόνια.