ΝΕΑ

Ποια γαλλική εταιρεία βρίσκεται πίσω από την BeyonCa; (+video)

Ελλάδα 19:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια γαλλική εταιρεία βρίσκεται πίσω από την BeyonCa; (+video)

ΝΕΑ

Ποια γαλλική εταιρεία βρίσκεται πίσω από την BeyonCa; (+video)

ΝΕΑ

Με γαλλικές «πλάτες» η κινέζικη start up BeyonCa, αποκαλύπτει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία GT Opus 1.

Advertisement
Advertisement

Η BeyonCa που έχει έδρα στην Κίνα και σχεδιαστικό κέντρο στη Γερμανία, τοποθετεί το GT Opus 1, ως το πρώτο «Super Premium» ηλεκτρικό μοντέλο της αγοράς.

Η BeyonCa είναι μια νέα startup που διατηρεί εκτός των άλλων, κέντρο έρευνας και εξέλιξης για την τεχνολογία που αφορά στην τεχνητή νοημοσύνη στη Σιγκαπούρη. Ο επικεφαλής της είναι ο CEO της Renault Κίνας, Soh Weiming και πριν λίγες μέρες έκανε τα αποκαλυπτήρια του πρώτου μοντέλου της εταιρείας. «Το BeyonCa GT Opus 1 σηματοδοτεί πραγματικά αυτό που πρεσβεύει η BeyonCa, καθώς ξεκινήσαμε να ορίσουμε την κατηγορία των super-premium ηλεκτρικών μοντέλων».

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Skoda και της Bentley, Dirk van Braeckel, θα έχει μια σειρά από συναρπαστικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, οι αισθητήρες στο αυτοκίνητο θα παρακολουθούν την αρτηριακή πίεση του οδηγού και μπορούν να ενεργοποιήσουν συναγερμό σε περίπτωση έκτακτης ιατρικής ανάγκης. Ταυτόχρονα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το μοντέλο είναι σχεδιασμένο να επιβραδύνει και να σταματά στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης.

Αυτό είναι μόνο ένα από τα ιδιαίτερα «έξυπνα» χαρακτηριστικά του μοντέλου της BeyonCa, που όπως λέει ο ιδρυτής και CEO της, Weiming Soh, «είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς της ομάδας μας και θεωρούμε πως είναι ο τέλειος συνδυασμός σχεδιασμού, υψηλής ποιότητας στην παραγωγή, άνεσης και σπορ διάθεσης που συνθέτουν μια πραγματικά εκπληκτική εμπειρία για τον οδηγό και τους επιβάτες». Η BeyonCa υποστηρίζεται ξεκάθαρα από τη Renault και την Dongfeng Motor.

Advertisement

Η παραγωγή του GT Opus 1 αναμένεται να ξεκινήσει το 2023 με τις παραδόσεις να είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν το 2024. Η εκτίμηση του υπάρχει τώρα για την τιμή του αυτοκινήτου, είναι κοντά στις 140.000 ευρώ, όταν θα είναι έτοιμο για παραγωγή, με την τελική του έκδοση να υπολογίζεται πως θα αποκαλυφθεί στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης το 2023. Η έκδοση παραγωγής του Gran Turismo Opus 1 θα διαθέτει μπαταρία 130 kWh και θα βασίζεται σε αρχιτεκτονική 800v για υψηλές ταχύτητες φόρτισης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Hyundai χρηματοδοτεί start up εταιρείες για την τεχνολογία των αυτοκινήτων της
Volcon: Μια start up ηλεκτρικών με ενδιαφέροντα οχήματα
Hyundai Ioniq 5: «Ηλεκτρικό» ρουά ματ

 

 

Advertisement