Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια εταιρία θα αγοράσει η Toyota;

Ελλάδα 0:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια εταιρία θα αγοράσει η Toyota;

ΝΕΑ

Ποια εταιρία θα αγοράσει η Toyota;

ΝΕΑ

Η πρώτη σε πωλήσεις εταιρία στον κόσμο και για το 2015, εξετάζει το ενδεχόμενο της πλήρους εξαγοράς της Daihatsu, στην οποία κατέχει ήδη το 51,2% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)
Μετά από μία καλή χρονιά και διατηρώντας τα σκήπτρα της μάρκας με τον μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων, η Toyota εξετάζει την πλήρη εξαγορά της Daihatsu, δηλαδή να καταβάλλει περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τις τωρινές ισοτιμίες. Μάλιστα, η Toyota φέρεται να ζητά την συμμετοχή της Suzuki στο όλο εγχείρημα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei, αν και η πρώτη αρνείται την παραπάνω φήμη που την θέλει να διευρύνει την δική της «Dacia».

Αν τελικά ολοκληρωθεί η συμφωνία, τότε η Toyota θα έχει τον πλήρη έλεγχο της Daihatsu με στόχο την βελτίωση των πωλήσεων. Το 2015, η Daihatsu που έχει αποχωρήσει από την Ευρώπη, είχε πτώση πωλήσεων κατά 13,3% επηρεάζοντας την συνολική μείωση των πωλήσεων της Toyota (-0,8%), σε σχέση με το 2014. Υπενθυμίζεται πως η σύνδεση ανάμεσα στις δύο εταιρίες ξεκινά το 1967, αλλά το πλειοψηφικό πακέτο η Toyota το απέκτησε από το 1998.