Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια επένδυση διέσωσε τη Faraday Future;

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια επένδυση διέσωσε τη Faraday Future;

ΝΕΑ

Ποια επένδυση διέσωσε τη Faraday Future;

ΝΕΑ

Η Faraday Future αποκάλυψε πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με την επένδυση που την έσωσε από την εξαφάνιση το 2017, επιβεβαιώνοντας ότι η Evergrande Health, θυγατρική του Evergrande Group, απέκτησε ποσοστό 45% στην εταιρεία έναντι 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ο διευθύνων σύμβουλος Jia Yueting ανακοίνωσε για πρώτη φορά την επένδυση στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά απέτυχε να αποκαλύψει λεπτομέρειες. O Όμιλος Evergrande δήλωσε ότι η επένδυσή του αναθεωρήθηκε στις 18 Ιουνίου από την Επιτροπή Ξένων Επενδύσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες (CFIUS). Το CFIUS διερευνά τη συμμετοχή ξένων εταιρειών στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ για την προστασία των συμφερόντων εθνικής ασφάλειας.

Η Faraday Future έχει λάβει 800 εκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής. Τα υπόλοιπα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν τμηματικά σε δύο μέρη αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, εάν η Faraday Future πληροί συγκεκριμένους στόχους. Οι πρώτοι θα πρέπει να επιτευχθούν στις 31 Δεκεμβρίου 2019 ή πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, για να λάβουν τα πρώτα 600 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο δεύτερος πριν την 31η Δεκεμβρίου 2020 για να εκταμιευτεί το υπόλοιπο ποσό. Λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους που πρέπει να πιάσει η Faraday Future δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία πίσω από την επένδυση του Ομίλου Evergrande είναι η Season Smart Limited, η οποία είναι εγγεγραμμένη στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Αυτή βρίσκεται στην κορυφή των εταιρειών που δημιουργούνται υπό τον Jia Yueting. Η Season Smart Limited και η FF Top Holding, θα κατέχουν το 78% των μετοχών της ηλεκτρικής αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω κοινής επιχείρησης. Ο όμιλος Evergrande θα αναλάβει αυτή την κοινοπραξία και συνεπώς το 45% της Season Smart Limited.

Faraday_Future-tsiro-530

Προς τα τέλη του 2017, περίπου το ήμισυ του εργατικού δυναμικού της Faraday εγκατέλειψε την εταιρεία, καθώς φαινόταν ότι η επιχείρηση πρόκειται να κηρύξει πτώχευση. Ενώ η επένδυση είναι ενθαρρυντική, η εταιρεία έχει ακόμη πολύ δρόμο προτού ξεκινήσει τις παραδόσεις του πρώτου ηλεκτρικού της οχήματος, του FF 91. Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Faraday Future ανακοίνωσε ότι είχε εξασφαλίσει περισσότερες από 64.000 κρατήσεις λίγες μέρες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του FF 91 στην έκθεση CES 2017, όταν το μοντέλο ήταν διαθέσιμο για παραγγελία ορίζοντας ως προκαταβολή τα 5.000 δολάρια. Από τότε, όμως, η ηλεκτρική κίνηση έχει εμπλακεί σε κάθε είδους οικονομικές και νομικές μάχες και μόλις πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδιά της να αρχίσει να κατασκευάζει το εργοστάσιό της στην Καλιφόρνια τον Αύγουστο.