Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια έγγραφα πρέπει να έχετε για να ταξιδέψετε με ΚΤΕΛ ή Σιδηρόδρομο

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια έγγραφα πρέπει να έχετε για να ταξιδέψετε με ΚΤΕΛ ή Σιδηρόδρομο

ΝΕΑ

Ποια έγγραφα πρέπει να έχετε για να ταξιδέψετε με ΚΤΕΛ ή Σιδηρόδρομο

ΝΕΑ

Συνεχίζονται τα αυστηρά μέτρα πρόληψης έναντι του κορωνοϊού στα υπεραστικά λεωφορεία και τρένα.

Advertisement
Advertisement

Κανένας δεν μπορεί να ταξιδέψει με υπεραστικό λεωφορείο ΚΤΕΛ ή σιδηρόδρομο χωρίς να δείξει στους υπεύθυνους το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή το διαγωνιστικό τεστ σε συνδυασμό με κάποιο αποδεικτικό έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτοπροσωπία.

Αυτό επισημαίνει σε σχετική εγκύκλιο το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών που αφορά στον έλεγχο τήρησης των μέτρων πρόληψης έναντι της νόσου COVID 19, στις επιβατικές μετακινήσεις με λεωφορεία των Υπεραστικών ΚΤΕΛ και τον Σιδηρόδρομο την οποία και υπογράφει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Advertisement
Advertisement

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά: «Διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος τήρησης των υποχρεώσεων των επιβαινόντων σε οχήματα των Υπεραστικών ΚΤΕΛ και του Σιδηροδρόμου, όπως αυτές περιγράφονται στο Πεδίο Δραστηριότητας με αριθ. 18 της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 60400 κ.υ.α (Β΄4577) «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 06:00.», λαμβάνει χώρα με επίδειξη εκ των επιβατών, των εγγράφων πλήρωσης των προϋποθέσεων ταξιδίου (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και διαγνωστικά τεστ) καθώς και αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας (π.χ. ταυτότητα, διαβατήριο κλπ):

-στους υπεύθυνους διαχείρισης των τερματικών σταθμών ΚΤΕΛ (προσωπικό) κατά την έκδοση των εισιτηρίων και κατά την επιβίβαση στα λεωφορεία.

-στους ελεγκτές εισιτηρίων εντός των σιδηροδρομικών συρμών.

Advertisement

-στα όργανα ελέγχου που ορίζονται στο άρθρο 4 της υπ’ αριθ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 60400 κ.υ.α (Β΄4577).»

Φωτογραφία: Eurokinisi

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο «ντου» της Τροχαίας στα ΚΤΕΛ – Δεκάδες παραβάτες
Αθήνα – Θεσσαλονίκη σε μόλις 3,5 ώρες με το τρένο!
Στο ΚΤΕΛ Λάρισας το πρώτο υβριδικό λεωφορείο Volvo 7900 Full Hybrid