Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια Chiron; Το Dodge Viper της Calvo με 2.630 ίππους! (+vid)

Ελλάδα 14:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποια Chiron; Το Dodge Viper της Calvo με 2.630 ίππους! (+vid)

ΝΕΑ

Ποια Chiron; Το Dodge Viper της Calvo με 2.630 ίππους! (+vid)

ΝΕΑ

Ο τετράκις υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας W16 των 8 λίτρων της Bugatti Chiron προσφέρει 1.500 ίππους και 1.600 Nm. Ωστόσο, είναι “χλωμός” σε σύγκριση με αυτό το τρελό Dodge Viper…

Advertisement
Advertisement

Το Viper ζωντανεύει για τα καλά χάρη στην Calvo Motorsports. Αγοράστηκε στην πραγματικότητα από τον ιδιοκτήτη, επειδή η βελτιωμένη Corvette Z06 που είχε στην κατοχή του ηττήθηκε από άλλο Calvo Viper σε μια άτυπη κόντρα στο δρόμο.

Το αυτοκίνητο ήταν αρχικά εξοπλισμένο με το πακέτο CM1600 της Calvo, αλλά τώρα είναι εξοπλισμένο με πληθώρα βελτιώσεων κατά παραγγελία που το καθιστούν κυριολεκτικά “κτήνος”

Η Calvo αύξησε τη χωρητικότητα του V10 στα 9,0 λίτρα, φόρεσε ένα ζευγάρι τεράστιων (8686) υπερσυμπιεστών και τοποθέτησε ένα ξηρό κάρτερ, ένα νέο σύστημα διαχείρισης Motec και πολλές άλλες πικάντικες αναβαθμίσεις.

Advertisement
Advertisement

Πολύ δουλειά έγινε και στη διαχείριση καυσίμου, με αποτέλεσμα όταν κινείται στον E85, να παράγει παρακαλώ 2.630 ίππους στις 7.150 σ.α.λ. στους πίσω τροχούς και εξίσου τρελή ροπή 2.691 Nm στις 6.650 σ.α.λ. Όσοι έχετε λοιπόν μια Bugatti Chiron στο γκαράζ σας, μπορείτε τώρα να λυσσάξετε από το κακό σας…

Το video του Racing Racing δείχνει το αυτοκίνητο να κινείται στους δρόμους και παρόλο που δεν αξιοποιεί στο έπακρο τους 2.600 ίππους, ο τρόπος με τον οποίο επιταχύνει είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο στο αυτοκίνητο είναι ότι παρά την κίνηση στους πίσω τροχούς, καταφέρνει να βάλει τη δύναμη στο έδαφος με πολύ αποτελεσματικό τρόπο.

Η κατοχή και οδήγηση ενός αυτοκινήτου με τόσο μεγάλη ισχύ προφανώς δεν είναι για όλους, αλλά όσο θα βλέπουμε το θρυλικό Dodge Viper, τουλάχιστον να γνωρίζουμε ποιο είναι το ισχυρότερο από όλα όσα κυκλοφορούν μέχρι σήμερα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Το Dodge Viper αναβιώνει ψηφιακά
Το θρυλικό Dodge Viper επιστρέφει (video)
Το πιο «άγριο» Dodge Viper έχει τέσσερις πίσω τροχούς (VIDEO)

Advertisement