Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποια αυτοκίνητα πήραν 5 και ποια 4 αστέρια;

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποια αυτοκίνητα πήραν 5 και ποια 4 αστέρια;

ΝΕΑ

Ποια αυτοκίνητα πήραν 5 και ποια 4 αστέρια;

ΝΕΑ

Από φέτος οι δοκιμές του Euro NCAP έχουν γίνει αρκετά πιο αυστηρές, με αποτέλεσμα τα 5 αστέρια να αποτελούν πραγματικό «παράσημο» για την αυτοκινητοβιομηχανία που τα εξασφαλίζει. Πρόσφατα μάλιστα το Audi TT βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια, όχι λόγω κακής απόδοσης στις δοκιμές παθητικής ασφάλειας αλλά εξαιτίας της απουσίας συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος (auto braking).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο ανεξάρτητος οργανισμός ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των τελευταίων δοκιμών, με τέσσερα αυτοκίνητα να αξιολογούνται. Πρόκειται για τα Renault Espace, Suzuki Vitara, Fiat 500X και Mazda2. Τα δύο πρώτα πήραν 5 αστέρια και τα άλλα δύο 4 αστέρια.

Και αν για το μεγάλο πολυμορφικό που αποτελεί τη ναυαρχίδα της Renault η ανώτατη διάκριση από τον Euro NCAP ήταν αναμενόμενη, για το μικρό SUV της Suzuki αποτελεί αναμφίβολα μία ευχάριστη έκπληξη. Οφείλεται τόσο στα υψηλά ποσοστά για προστασία ενηλίκων, παιδιών και πεζών (89,85 και 76% αντίστοιχα) όσο και στην παρουσία του συστήματος Autonomous Emergency Braking.

Advertisement
Advertisement

Αντιθέτως, στο Fiat 500X το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος δεν αναμένεται να βρίσκεται στην πλειοψηφία των αυτοκινήτων που θα πωληθούν, ενώ στο Mazda2 δεν προσφέρεται για υψηλές ταχύτητες. Έτσι, τα δύο αυτά μοντέλα έχασαν το πέμπτο αστέρι.